Cea mai mare bancă europeană intenționează să mute 1000 de posturi de la Londra la Paris

Grupul bancar britanic HSBC, cea mai mare banca europeana, ar urma sa-si mute pana la 1.000 dintre angajti de la Londra la Paris daca Marea Britanie va parasi piata unica europeana, dupa votul dat joi de britanici de a iesi din Uniunea Europeana, transmite  BBC News citat de agenția românească de presă Hot News.

Din personalul ce va fi relocat vor face parte cei care proceseaza deja pentru HSBC, in districtul financiar londonez Canary Wharf, plati facute in euro.

Rezultatul referendumului de joi inseamna ca Marea Britanie va trebui sa-si renegocieze relatiile comerciale cu Uniunea Europeana, inclusiv daca va ramane sau nu parte a pietei unice.

HSBC a refuzat sa comenteze aceste informatii, precizeaza BBC. Daca Marea Britanie nu va mai fi in piata unica, sau Spatiul Economic European (SEE), acest lucru ar insemna pierderea “passporting-ului”, care permite bancilor sa opereze fata restrictii in toate tarile SEE.

Spatiul Economic European include toate cele 28 de state membre UE, plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Regulile SEE permit acelor tari non-UE sa fie parte din piata unica europeana atat timp cat permit libera circulatie a persoanelor. HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) a fost infiintata in anul 1865 in fosta colonie britanica pentru a finanta schimburile comerciale in crestere intre Europa si China. Aproximativ 48.000 din cei 257.000 de angajati ai HSBC lucreaza in Marea Britanie.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri