Tăriceanu dă de pământ cu DNA: Face justiție selectivă

După ce a declarat zilele trecute că DNA nu are dreptul să cerceteze miniștrii pentru deciziile politice pe care le iau, cu referire directă la cazul Titus Corlățean,  preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, susține  că atunci când şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, măsoară succesul instituţiei pe care o conduce prin numărul de politicieni trimişi în instanţă are o abordare greşită, care înseamnă “justiţie selectivă”. 

“În ultima vreme am văzut o anumită abordare greşită din partea dnei procuror Kovesi, este o abordare politică, ce se vede în modul de raportare a rezultatelor DNA care se centrează pe enumerarea dosarelor care se referă exclusiv la politicieni şi parlamentari care au fost trimişi în instanţă. Lucrurile acestea denotă o anume filosofie şi abordare care înseamnă justiţie selectivă şi acest lucru este foarte grav. Mă refer la enumerările pe care le face considerând că succesul instituţiei se măsoară în câţi politicieni au fost trimişi în instanţă sau câţi parlamentari sau câţi miniştri. Este o abordare politică şi cred că nu e corect şi nu e singura”, a afirmat Tăriceanu, duminică, la Digi 24, citat de agerpres.ro.

“Are numeroase abordări politice. (…) Aceste lucruri nu sunt în regulă, dar în condiţiile în care nimeni nu-i atrage atenţia, mă refer pe linia ierarhică din partea Ministerului Justiţiei, lucrurile în România funcţionează după cum vedem, adică într-o frumoasă anormalitate”, a mai adăugat Tăriceanu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri