Russia Today: Nigel Farage va reda independenţa Marii Britanii și va duce la dizolvarea UE

Nigel Farage, în vârstă de 52 de ani, este unul dintre politicienii britanici importanți care au susţinut ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Farage afirma public, în martie 2014, citat de publicaţia The Independent, că liderul politic pe care îl admiră cel mai mult de pe scena politică a lumii este Vladimir Putin.

Farage este cel care a susţinut şi a organizat întreaga campanie împotriva premierului britanic David Cameron, pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

Unul dintre liderii politici ai lumii care a susţinut, tacit, acest referendum, este chiar oficialul rus Vladimir Putin, susțin cei de la Evenimentul Zilei chiar dacă acesta a încercat tot timpul să se distanțeze de ceea ce se întâmplă în Regatul Unit.  “Aceasta nu este problema noastră, este problema poporului britanic. Eu am opinia mea pe acest subiect, dar nu doresc să mă exprim în avans. Cred ca ar fi incorect din partea mea să fac acest lucru”, a declarat Putin pentru presa cu doar câteva zile înainte de referendum.

Partea interesantă este că Nigel Farage  a fost prezentat cetăţenilor  de postul de televiziune Russia Today, ca fiind liderul care va reda independenţa Marii Britanii şi va fi primul care va duce la dizolvarea Uniunii Europene.

Russia Today este principala televiziune naţională rusească, cu sediul la Moscova, prin care se doreşte împiedicarea propagandei occidentale împotriva ţării, după ce Rusia s-a întors la autoritarism. Russia Today este cel mai urmărit canal de informaţii pe YouTube, la sfârşitul anului 2015 s-au numărat peste trei miliarde de vizualizări.

Iată că referendumul Brexit confirmă un prim pas al „profeţiei” făcută exact de unul dintre principalii vectori ai propagandei Rusiei. Rămâne de văzut dacă țările Uniunii Europene vor avea forța și determinarea de a rezista în fața provocărilor ridicate de BREXIT și de ce nu, dacă Marea Britanie va găsi înțelepciunea să nu părăsească Europa, măcar în ultimul ceas.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri