Cine l-a îngropat pe Victor Ponta? Poporul sau strategii de campanie?

Pentru început, răspunsul este simplu: pe Victor Ponta l-a învins votul poporului. Un popor aproape furios din cauza încercării PSD de a bloca votul din Diaspora. Cel puțin așa se văd lucrurile la o primă și simplistă analiză.

Dar înăinte de primul tur și chiar în ziua votului poporul nu era atât de pornit împotriva Partidului Social Democrat și al candidatului acestuia. Da, se stia că Diaspora va vota în special cu Dreapta și că este posibil să fie o lupta strânsă în turul 2. Dar nici un consilier al lui Ponta, nici un ministru sau mare ștab din jurul lui nu a știut să-i explice ce probleme poate genera lipsa secțiilor de vot din afara granițelor țării. 

Armata de miniștrii și consilieri bine plătiți nu au văzut o chestiune simplă care putea fi evitată fără probleme. Ba chiar, o parte a lor au părut că joacă împotriva lui Victor Ponta. Fișele de puncaj care au generat declarația nefericită cu autocarele cu români care se plimbau prin diaspora, declarație revizuită dar fară folos, ieșirile publice penibile ale ministrului pentru românii de pretutindeni, lipsa totală de reacție a MAE, au isterizat practic românii din afara granițelor țării care au transmis un val de revoltă în toată România.

Victor Ponta a fost îngropat de oamenii lui, care l-au sfătuit să bage capul în nisip și să se facă că nu vede valul de frustrare care a fost cu grijă învolburat de mass-media de dreapta și mai ales de mediul online. Un val care, cu fiecare zi de gafe ale Guvernului a crescut în intensitate și mai ales în mărime. Dacă campania mai dura câteva săptămâni,pe aceleași coordonate, Victor Ponta risca să rămână și fără susținătorii tradiționali ai PSD.

Prin urmare Victor Ponta a plătit un preț uriaș și noi credem că și PSD-ul la fel. Un preț care transformă PSD-ul în cel mai mare partid din România, care timp de 15 ani nu a fost în stare să câștige niciodată alegerile. Dacă va înțelege însemnătatea momentului și va trece rapid peste șocul înfrângerii, Ponta va fi omul providențial pentru acest partid. Nu mai are multe lucruri de pierdut așa că poate lua măsuri dure care pot reforma din temelii PSD-ul. Dacă nu, va rămâne un simplu lider trecător al partidului care nu s-a ridicat la înălțimea vremurilor.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri