Stela Arhire (PSD) – Nepoții, finii, cumetrii, fii, fiicele, prietenii prietenilor sau pilele de orice rang să plece

Prima reacție tranșantă după pierderea alegerilor de către PSD a apărut astăzi prin scrisoarea deschisă adresată conducerii partidului de secretarul genaral al PSD-Diaspora Stela Arhire. Un text de bun simț care ar trebui transpus în fapte. Mai jos, vă prezentăm textul integral al scrisorii:

“Având în vedere rezultatul dezastruos obținut de Partidul Social Democrat în diaspora îmi anunț retragerea din funcția de secretar general al PSD Diaspora solicitând ca un gest similar, pe care l-aș considera cel puțin de bun simț și de toți ceilalți membri ai Comitetului Executiv al PSD – Diaspora.

Îl rog pe Președintele interimar al PSD Diaspora să dizolve biroul executiv și să convoace, în prima parte a anului 2015 o conferință extraordinară de alegeri, care să reprezinte un demers menit să favorizeze alegerea unor persoane care să lucreze cu adevărat pentru acest partid și să nu mai adopte o poziție critică extrem de confortabilă, care însă nu este niciodată susținută și de fapte concrete, care să dovedească o poziție activă față de sprijinirea intereselor românilor aflați în străinătate.

De asemenea, solicit public conducerii PSD să analizeze implicarea fiecărui membru deținător al unei funcții în ierarhia acestui partid, cu privire la implicarea efectivă și eforturile depuse în vederea sprijinirii demersurilor de campanie electorală.

Solicit Guvernului României să-i demită pe toți conducătorii de instituții publice, care trebuiau să gestioneze cu profesionalism situația românilor din străinătate, dar care, în fapt, au reușit să creeze deservicii imense atât imaginii guvernului României în rândul românilor din afara granițelor țării, cât și a PSD ca partid responsabil cu nominalizarea lor în importantele funcții pe care le dețin.

Păstrarea lor în funcții nu ar putea fi considerată decât o sfidare a mesajului transmis de românii din afara granițelor țării, iar demiterea lor precum și a celor care prin activitatea desfășurată în calitate de funcționari în cadrul acelorași instituții au contribuit la dezastrul pe care îl constatăm în prezent, TREBUIE să fie un semnal fără echivoc care să demonstreze tuturor celor care ne privesc, că am învățat lecția dură a rezultatului alegerilor.

Nepoții, finii, cumetrii, fii, fiicele, prietenii prietenilor sau pilele de orice rang să plece din aceste instituții, care au reprezentat oglinda guvernării pentru românii din Diaspora.

Modul în care aceștia și-au făcut treaba este cel mai bine reflectat în valul de antipatie pe care l-au stârnit în rândul românilor din Diaspora, ale cărui consecințe au avut repercusiuni inclusiv asupra multor alegători din țară, care au ales să sancționeze prin votul lor, ceea ce s-a considerat a fi bătaia de joc pe care statul român, prin instituțiile sale, a adus-o românilor din străinătate.

Personal, nu am lucrat nici o zi în sistemul public și nu am fost plătită cu banii contribuabililor nici să fac politică, nici să fac vizite în afara țării, majoritatea acestora fiind făcute din resurse proprii și din convingerea că nici un efort nu e prea mare pentru a mă dedica unei cauze pe care am îmbrățișat-o din convingere. În aceste condiții, refuz să mai accept să ascult corul de bocitoare ce trăiesc din bani publici și care se plâng acum că alții sunt vinovați că PSD a pierdut alegerile.

Le mulțumesc celor puțini care au stat zi și noapte în sediul de campanie alături de mine și care au încercat să repare, în limita posibilităților, proasta comunicare a unor lideri care au reușit să irite la culme românii, atât din diaspora cât și din țară.

Îi atenționez pe cei care s-au dat dispăruți din partid cu lunile sau anii și au binevoit să apară în ultima zi de campanie, că puteau să aibă macar bunul simț să stea până la capăt cu noi și să nu să dispară la primul semn rău. PSD-ul este un partid construit pentru oameni corecți care muncesc și nu pentru vânători de funcții trecătoare și abonați la banul public.

Alegerile au demonstrat că, de această dată, majoritatea românilor a ales altfel decât ne-am fi dorit noi. Alegerea românilor trebuie respectată și noi avem datoria să devenim mai credibili pentru a le demonstra tuturor că Partidul Social Democrat este un partid care merită încrederea lor. Este momentul unei abordări tranșante care să scoată la lumină soluții constructive pentru viitor.

Avem nevoie de decizii raționale și de promovarea unor profesioniști care să redea încrederea majorității românilor în Partidul Social Democrat. Premierul Victor Ponta a început această reformă care trebuie însă să meargă până la capăt.

Eu nu renunț la luptă și voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a construi o Românie puternică.”

Stela Arhire

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri