Cine va fi noul ministru al justiției? Vezi numele propuse

După ce Florin Iordache a trebuit să părăsească Guvernul, alungat de proteste dar mai ales de gafele făcute, premierul Sorin Grindeanu trebuie să găsească un nou ministru al Justiţiei . Potrivit împărțirii de la început de mandat, portofoliul revine celor de la PSD, dar premierul a invocat deja posibilitatea unui ministru technocrat, relatează Antena 3.

Este posibil ca membrii coaliţiei să se reunească luni în şedinţă, însă nu a fost stabilit nimic clar  în acest sens.

Printre numele care ar fi luate în calcul până în acest moment pentru portofoliul de la Justiției se numără Eugen NicoliceaDaniel Florea – primarul sectorului 5, Dana Gîrbovan – preşedintele UNJR sau judecătorul Dan Lupașcu punctează cei de la Antena 3.   Deși portofoliul de la Justiției revine PSD, asta nu înseamnă că ALDE nu ar dori să-și încerce norocul și, în acest sens, se gândesc la europarlamentarul Norica Nicolai sau Steluța Cătăniciu.

De asemenea, o altă ipoteză ar fi ca Ana Birchall să rămână cu acel portofoliu și să fie numit altcineva la ministerul pe care ea îl conduce acum, cel pentru Afaceri Europene

Premierul Sorin Grindeanu este cel care va avea ultimul cuvânt. Șeful Guvernului a mai spus că și-ar dori un magistrat care să nu fie înregimentat politic.

Indiferent de cel care va ajunge să ocupe fotoliul de la justiție este clar că va avea o misiunea extrem de dificilă în a rezolva o situație care pare de neieșit. Pe de o parte va avea de înfruntat furia străzii, care nu vrea să audă de nici o modificare a Codurilor Penale și pe de altă parte va trebui să rezolve problemele existente în justiția din România.

Și desigur, rămâne întrebarea dacă simpla schimbare a ministrului Justiției și propunerea unui nume credibil va mulțumi protestatarii din Piața Victoriei care susțin demisia întregului Guvern. Și par destul de insistenți, mai ales că au în spate discursul lui Iohannis din Parlament care a spus cu subiect și predicat că schibarea chinuită a unui ministru nu este de ajuns. Dar oare ce este de ajuns pentru Președintele României?

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri