Codrin Ștefănescu: Nu retragem nimic, mergem până la capăt

Într-o scurtă declarație de presă făcută astăzi înainte de intrarea în ședința Comitetului Executiv al PSD, secretarul general adjunct al acestui partid, Codrin Ștefănescu a susținut următoarele declarații:

  • Se va lua în discuție organizarea unui miting al social democraților deoarece există o presiune uriașă din teritoriu pentru acest lucru. Fiecare președinte de organizație va fi întrebat despre modul în care vrea să abordeze această situație
  • Cu privire la ordonanțele de urgență Ștefănescu a declarat că PSD nu va retrage în nici un caz actele normative: “Nu retragem nimic, mergem până la capăt” – a afirmat liderul PSD, deoarece social democrații au în spate votul popular și nu cedează la presiunea străzii
  • Referitor la prestația Guvernului acesta a afirmat că executivul are o singură țintă și anume respectarea programului de Guvernare.

În următoarele ore social democrații se vor reunii în ședința Comitetului Național Executiv pentru de decide modul în care PSD și Guvernul vor răspunde la protestele masive de stradă împotriva adoptării ordonanțelor care modifică Codul Penal. 

Conform declarațiilor lui Codrin Ștefănescu dar și a altor lideri social democrați, varianta organizării unui uriaș miting de susținere pentru guvern este luată în calcul pentru a se demonstra susținerea populară de care beneficiază alianța de la guvernare. 

Între timp, tot astăzi, Mihai Poliţeanu, membru al asociaţiei Iniţiativa România, a declarat că miercuri a fost audiat la DNA în dosarul deschis după denunţul său privind elaborarea ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, care îi vizează pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei Florin Iordache, iar cu această ocazie a completat denunţul şi a solicitat să fie făcute cercetări şi în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, având în vedere atât adoptarea „conspirativă” a OUG de modificare a codurilor penale.

Vezi mai jos declarația completă a acestuia postată pe facebook:

„Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal – „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate […]”

2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Cu ocazia audierii, având în vedere i) evenimentele din noaptea de 31.01.2017 când Guvernul României a adoptat conspirativ o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale, precum și ii) indiciile publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite, am decis să depun o completare la denunțul penal în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000: “Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA.”, scrie Mihai Polițeanu pe Facebook.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri