Klaus Iohannis, către Guvern: Jos mâinile de pe DNA! Ministerul de Interne a gestionat prost protestele

Președintele Klaus Iohannis a ținut astăzi o conferință de presă în care a făcut următoarele declarații:

“Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări și de faptul că românii au înțeles foarte bine despre ce e vorba cu aceste ordonanțe de modificare a Codului Penal. Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice. Românii și-au spus păsul. Asta până după ora 10, când grupuri de demonstranți violenți au intrat în Piața Victorie și au deturnat demonstrația. A fost evident că românii au demonstrat foarte mar

A fost la fel de evident că acești demonstranți violenți au venit cu scopul de a strica manifestația din Piața Victoriei. Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situația și felul în care jandarmii au acționat față de acești demonstranți, mă nemulțumește profund. Toată lumea a avut informațiile despre ei. La Ministerul de Interne s-a știut despre acești demonstrați care vor să spargă manifestația. I-au lăsat liberi să se amestece printre manifestanții pașnici. Au pus în pericol sănătatea și viața românilor pașnici. Foarte grav mi s-a părut că doamna ministru de Interne s-a dus la televizor și a spus că nu a știut foarte grav. Înseamnă că nu conduce ministerul, ci doar stă în el. Solicit explicații scrise.

În chestiunea ordonanței, am decis să sesizez Curtea Constituțională, este evident vorba de un conflict de natură constituțională, între justiție și Guvern și Parlament. Acest document va fi depus la CCR.

O țară are un guvern să se ocupe de astfel de situații (asigurarea ordinii publice, n.red.) nu să dea ordonanțe seara.

Era să spun ceva, dar ar fi semănat cu o sintagmă deja prea folosită. (Altă întrebare, expresia folosită de ministrul Justiției, Florin Iordache, n.red.)

Nu știu pe unde domnul prim-ministru, pentru că nu prea a mai fost zărit.

Astăzi nu am un mesaj pentru PSD, dar voi avea în zilele următoare.

Soluția la această criză este abrogarea ordonanței și atunci situația se poate calma.

Același Dragnea, cu din scoarță-n scoarță? Este responsabil, ne-a spus în campanie că el conduce partidul cu mână de fier, chiar el ne-a spus că la PSD s-a constituit un comitet de coordonare. Păi să-i coordoneze!

Sunt mulți dușmani ai României care-și freacă mâinile de bucurie că din nesăbuința unor lideri s-a ajuns la o situație de criză.

Eu vă spun un lucru foarte clar și mai ales guvernanților: Jos mâinile de pe DNA!

Nu-mi imaginez că Ministerul de Interne mai repetă figura de aseară!

Cu siguranță că voi invitat mai multă lume la discuții, abia ieri i-am scris premierului, vreau să-i dau șansa să se gândească, să fie ceva pripit, mai ales că nimeni nu l-a mai văzut. Săptămâna viitoare îi voi invita, ca să-mi prezinte soluții”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri