Companie românească cu salariu mediu de 3.478 lei se plânge că nu găsește angajați

Lipsa  de forţă de muncă bine pregătită  se resimte şi în industria farmaceutică, mai ales în zona de vânzări, unde companiile caută candidaţi cu pregătire în do­meniul medical, chiar dacă salariile oferite sunt atrăgătoare, a relatat astăzi Ziarul Financiar.

 Compania româ­neas­că Secom, companie care activează în im­portul, promovarea şi comer­ciali­za­rea de produse naturale pentru să­nă­tate şi frumuseţe, găseşte cu foarte mare greutate consultanţi (asistenţi farmacişti) şi reprezentanţi medicali.

„Pentru poziţia de consultant gă­sim mai greu persoane cu pregătire în domeniul medical deoarece por­to­fo­liul nostru cuprinde peste 250 de pro­duse, care acoperă toate ariile tera­pe­utice, iar consultanţii au nevoie de acest fundament de cunoştinţe me­di­ca­le şi tehnice, la care să adauge in­for­maţii despre produse din trainin­gu­rile interne de specialitate“, a ex­pli­cat Mirela Popescu, directorul de re­surse umane al Secom, com­pa­nie care are 135 de angajaţi.

Tjobs.ro

De asemenea, com­pania gă­seşte greu candidaţi pen­tru funcţiile de re­prezentanţi me­dicali în Con­stan­ţa, Bacău şi Sibiu, iar re­cru­tările sunt dificile şi prin prisma fap­tului că unii candidaţi lipsesc de la in­terviurile de angajare. „Salariu me­diu brut în Secom în luna august este de 3.478 lei (2.440 de lei net – n. red.) faţă de salariul mediu brut pe economie de 2.874 lei (2.078 de lei net – n. red.), potrivit datelor INS din iunie“. Astfel, un salariat din cadrul companiei câştigă, în medie, cu 17% peste salariul mediu pe economie.

Secom este o afacere românească de familie care este condusă de Lucia şi Andrei Costea.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri