Cum arată viața de stewardesă în Dubai pentru o frumoasă româncă de 27 de ani

Andra Conțiu are 27 de ani și s-a mutat de 4 ani în Dubai pentru a lucra ca stewardesă. A absolvit liceul la Toplița, Facultatea de Alimentație și Turism de la Brașov apoi a ales să părăsească România pentru a lucra în Dubai, orașul șeicilor milionari care atrage zeci de mii de lucrători din toată lumea.

Andra și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la un interviu de angajare care a avut loc în Dubai deoarece a vrut să-și urmeze visul. Din cele declarate de ea pentru businessmagazin.ro interviul de angajare nu a fost unul tocmai ușor dar nici foarte greu. Au fost 30 de candidați pe un loc din care, la etapa finală, au mai rămas trei. Selecția pentru job a început înainte să plece din țară, etapa online eliminând mai bine de 80% din concurentele care au aplicat pentru postul de stewardesă. După câteva zile de probe intense tânăra româncă a reușit să obțină jobul mult visat și acum, la doi ani de la angajare a acceptat să povestească pentru businessmagazin.ro cum trăiește această experiență.

Andra recunoaște că aspectul financiar este foarte important și că jobul ei este unul bine plătit chiar și pentru standardele înalte din Dubai. Tânăra spune că se poate ajunge și la 2000 de euro lunar la care se adaugă diurna primită pentru fiecare tură. Având în vedere că i se oferă cazare și toate facilitățile românca se declară mulțumită. Zilele libere sunt un avantaj al acestui tip de job și Andra recunoaște că se bucură din plin de acest lucru. Față de alte locuri de muncă, are posibilitatea de a beneficia de mai multe zile libere pe care ori le petrece în Dubai ori poate pleca oriunde în lume, ceea ce face de câte ori prinde ocazia.

andra contiu

În ceea ce privește o zi de muncă obișnuită,  Andra spune că aceasta începe cu pregătirile făcute de acasă. Aspectul este extrem de important pentru compania din Orientul Mijlociu pentru care lucrează românca. Totul trebuie să fie perfect începând de la machiaj și coafură și terminând cu hainele. La fel, Andra susține că punctualitatea este sfântă pentru compania la care lucrează. Pentru 30 de secunde întârziere o stewardesă nu mai este primită la zborul la care a întârziat. Înainte de fiecare zbor echipajul face o ședință pregătitoare în timpul căruia membrii acestuia fac cunoștință (în cazul în care nu se cunosc) și discută principalele aspecte ale zborului care urmează.

Andrei Conțiu îi lipsesc România și prietenii dar spune că viața în Dubai este cu totul alta decât în România mai ales deoarece “este lipsită de griji”. Și spune Andra, în momentul în care nu mai ai griji atât de mari atunci te poți bucura de ceea ce se află în jurul tău.

Dacă s-ar întoarce în România? La un moment dat în viitor dar acum tânăra româncă recunoaște că țara noastră nu are ce să-i ofere și preferă să-și vadă de cariera frumoasă și bine plătită.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri