Cum arată acum copilul a cărei poză a devenit simbolul masacrului din Siria

Omran Daqneesh, băieţelul sirian rânit în urma războiului, care a fost fotografiat anul trecut într-o ambulanţă, mânjit de sânge şi praf pe faţă şi haine, a fost pozat din nou de catre o echipă CNN.

Imaginile în care apărea Omar au fost realizate lângă locuinţa sa, care a fost distrusă din cauza unui atac aerian asupra oraşului Alep. Acum, rănile copilului de 4 ani s-au vindecat şi este sănătos, a relatat CNN

O echipa CNN s-a întâlnit cu Omran şi familia să în reşedinţa lui din estul Alepului, într-o vizită facilitată de guvernul sirian. Ei deţineau un apartament, atunci când războiul din Siria a avut loc, dar s-au mutat pentru a fi în siguranţă.

Totuşi, se pare că băieţelului îi place mai mult această locuinţă. Când a fost întrebat ce îşi aminteşte despre vechea casă, tot ce a putut să spună a fost: “A căzut pe noi”.

Tatăl lui Omran şi-a amintit clipele de groază prin care au trecut el şi familia sa, în acea noapte. El şi-a scos băiatul de sub moloz, dar, aşa cum a mărturisit, un alt fiu a fost ucis.

Bărbatul a precizat că este nervos, nu doar din cauza faptului că şi-ai pierdut unul dintre fii din cauza atacului, dar şi din cauza faptului că Omran a fost folosit drept o unealtă politică. La momentul acela, preşedintele Bashar al-Assad a declarat pentru o publicaţie elveţiană că poză nu era veridică.
Tatăl sau nu a vrut ca fiul să devină un simbol folosit de presă, de aceea i-a schimbat numele şi l-a ras în cap, atunci când rebelii mai deţineau o parte din Alep. Totuşi, în ultimele luni le-a permis publicaţiilor ruse şi siriene să îl filmeze pe fiul lui.

Daqneesh a spus că după ce l-a salvat pe Omran, membrii grupului de voluntariat “Căştile albe” s-au oferit să îl ducă pe un băiat la o ambulanţă. Activiştii l-au filmat şi fotografiat, iar după aceea au postat imaginile pe internet pentru a scoate în evidenţă consecinţele războiului din Siria asupra copiilor.

Așa arată acum Omran Daqneesh – sursa foto CNN

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri