Cum se obține pensia pe caz de boală în Olanda

Obținerea unei pensii de boală în Olanda implică mai mulți pași și necesită îndeplinirea unor criterii specifice. Pensia de boală este un beneficiu acordat persoanelor care sunt afectate de o boală sau o dizabilitate care le împiedică să lucreze și să-și desfășoare activitatea profesională în mod normal. Iată cum puteți obține o pensie de boală în Olanda:

 1. Evaluarea medicală: Primul pas este să solicitați o evaluare medicală. Trebuie să consultați un medic și să obțineți un diagnostic care să ateste că sunteți afectat de o boală sau o dizabilitate care vă împiedică să lucrați. Medicul va furniza documentația medicală necesară pentru cererea dvs. de pensie de boală.
 2. Aplicarea pentru pensie de boală: După ce aveți documentele medicale, trebuie să depuneți o cerere pentru pensia de boală la Agenția Olandeză pentru Pensii (Sociale Verzekeringsbank – SVB) sau la Agenția Olandeză pentru Asigurările Sociale (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen – UWV), în funcție de situație. Cererea poate fi depusă online sau în format fizic, și trebuie să furnizați toate documentele medicale relevante.
 3. Evaluarea cererii: Agenția va evalua cererea dvs. și documentația medicală pentru a determina dacă îndepliniți criteriile pentru obținerea unei pensii de boală. Aceste criterii includ gradul de dizabilitate și capacitatea de a lucra. Evaluarea poate dura ceva timp.
 4. Decizia și beneficiile: Dacă cererea dvs. este aprobată, veți primi o decizie oficială de la Agenția Olandeză pentru Pensii sau de la UWV. Această decizie va stabili nivelul beneficiilor pe care le veți primi lunar. Suma exactă poate varia în funcție de gradul de dizabilitate și de istoricul dvs. de contribuții la sistemul de asigurări sociale din Olanda.
 5. Verificarea periodică: În multe cazuri, pensia de boală este acordată pe o perioadă determinată și este supusă unei verificări regulate pentru a determina dacă condiția dvs. de sănătate s-a îmbunătățit sau dacă îndepliniți încă criteriile pentru a primi beneficiile.
Unde aplic pentru pensia de boală în Olanda 

Pentru a aplica pentru pensie pe caz de boală în Olanda, trebuie să contactați Agenția Olandeză pentru Pensii (Sociale Verzekeringsbank – SVB) sau Agenția Olandeză pentru Asigurările Sociale (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen – UWV), în funcție de situația dvs. și de tipul de pensie pe care îl solicitați. Iată cum puteți aplica:

 1. Pensie pe caz de boală pentru lucrătorii angajați sau pentru persoanele care primesc beneficii sociale:
  • Pentru această categorie, trebuie să contactați UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Puteți face acest lucru în mai multe moduri:
   • Online: Accesați site-ul web al UWV și completați cererea de pensie de boală online.
   • Telefonic: Contactați UWV la numărul de telefon corespunzător, care poate fi găsit pe site-ul lor oficial.
   • Personal: Programați o întâlnire personală cu un reprezentant UWV la un birou local al agenției.
 2. Pensie pe caz de boală pentru lucrătorii independenți (persoanele care au statut de antreprenor):
  • Pentru această categorie, trebuie să contactați Agenția Olandeză pentru Pensii (Sociale Verzekeringsbank – SVB). Puteți face acest lucru în mai multe moduri:
   • Online: Accesați site-ul web al SVB și completați cererea de pensie de boală online.
   • Telefonic: Contactați SVB la numărul de telefon corespunzător, care poate fi găsit pe site-ul lor oficial.
   • Personal: Programați o întâlnire personală cu un reprezentant SVB la un birou local al agenției.

Este important să verificați cerințele specifice pentru eligibilitate și să furnizați toate documentele necesare pentru a susține cererea dvs. de pensie pe caz de boală. Procesul de aplicare poate varia în funcție de circumstanțele dvs. individuale, astfel că este recomandabil să discutați cu agenția corespunzătoare și să solicitați sfaturi și informații actualizate pentru a vă ghida prin acest proces.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri