O badantă din Italia salvat bătrâna asistată de la o plată de 7000 de euro. Era o înșelătorie

Pe data de 26 septembrie, o bătrână în vârstă de 85 de ani, rezidentă în Como, a fost victima unei tentative de înșelătorie. Un bărbat a sunat-o pretinzând că nepotul ei avea nevoie urgentă de 7.000 de euro transmite   ENews.

Individul a folosit o abordare persuasivă, spunând: “Trebuie să ridicați o scrisoare recomandată urgentă pentru nepotul dvs. Este nevoie de 7.000 de euro. Veniți imediat la oficiul poștal.” Acesta a contactat-o pe telefonul fix al bătrânei și a vorbit fluent în italiană, fără a avea un accent distinctiv.

El a prezentat o poveste disperată, afirmând că nepotul ei se afla într-o situație critică și că doar ea îl putea salva, plătind suma respectivă. Bătrâna, coplesită de gravitatea situației descrise, a dat receptorul telefonului badantei care se afla lângă ea.

Cu toate acestea, escrocul nu s-a lăsat descurajat și a repetat cererea, insistând ca îngrijitoarea să meargă de urgență la oficiul poștal. În momentul sosirii la oficiul poștal, individul a sunat-o pe badantă pe telefonul mobil și a întrebat-o despre modul în care este îmbrăcată pentru a o putea identifica. Norocul a fost de partea lor, deoarece badanta a devenit suspicioasă și a simțit că ceva nu era în regulă.

În cele din urmă, badanta s-a întors acasă și a informat fiul pensionarei despre întreaga situație, evitând astfel căderea în capcana escrocheriei. Această poveste reamintește cât de importantă este prudența atunci când primiți apeluri sau mesaje neașteptate și solicitări financiare de la persoane necunoscute. Este crucial să vă verificați întotdeauna informațiile și să luați măsuri de precauție pentru a evita escrocheriile.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri