Nou cod rutier în Italia. Amenzi uriașe pentru folosirea telefon mobil, limite de viteză și alcool

Noul proiect de lege privind siguranța rutieră și revizuirea Codului Rutier din Italia introduce reglementări mai stricte în ceea ce privește folosirea telefoanelor mobile în timpul conducării, depășirea limitelor de viteză și conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Consiliul de Miniștri a aprobat proiectul de lege privind siguranța rutieră și revizuirea Codului Rutier. Scopul a fost majorarea amenzilor pentru cei care folosesc telefoanele mobile la volan sau pentru depășirea vitezei. Obiectivul guvernului Meloni este să fie aprobat înainte de iarnă: până în prezent noile reguli nu au intrat încă în vigoare. Iată câteva puncte cheie din aceste modificări propuse:

 1. Telefon mobil în timpul conducerii:
  • Amenzile pentru utilizarea telefoanelor mobile (fără utilizarea dispozitivelor hands-free) în timpul condusului vor crește semnificativ. Amenda va varia de la 422 euro la 1.697 euro.
  • Pentru prima abatere, permisul de conducere poate fi suspendat pentru o perioadă cuprinsă între 15 zile și 2 luni.
  • Pentru recidivă în termen de doi ani, amenda poate ajunge la 2.588 euro, iar permisul poate fi suspendat pentru o perioadă mai lungă. Se vor pierde și mai multe puncte din permis (8 pentru prima infracțiune și 10 pentru a doua).
 2. Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor:
  • Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor poate duce la suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de până la 3 ani.
  • Pentru recidivă, limita permisă de alcoolemie este redusă la 0 g/l pentru toți șoferii.
  • Se va introduce un dispozitiv numit “Alcool-lock” care trebuie instalat în mașină pe cheltuiala șoferului și care blochează mașina în cazul în care detectează alcoolemie peste zero.
 3. Depășirea limitelor de viteză:
  • Limitele de viteză rămân neschimbate în Italia (maximum 130 km/h pe autostrăzi și 110 km/h pe autostrăzi și drumuri extraurbane, cu excepții pentru anumite trasee).
  • Amenzile pentru depășirea limitelor de viteză vor fi mai mari, ajungând până la 1.400 de euro în cazurile cele mai grave.

Aceste modificări propuse au ca scop majorarea amenzilor și introducerea de măsuri mai stricte pentru a îmbunătăți siguranța rutieră în Italia și pentru a descuraja comportamentele periculoase în trafic, cum ar fi utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului, conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și depășirea limitelor de viteză. Este important ca șoferii din Italia să fie conștienți de aceste modificări și să respecte regulile de circulație pentru a evita sancțiunile legale.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri