Cutremur Italia: Cum poți afla dacă au fost români printre victime

Un cutremur de magnitudine 6,2 s-a produs miercuri dimineaţa în centrul Italiei, lângă Perugia. Ultimele date oferite de protecția civilă italiană confirmă 38 de orți și peste 150 de dispăruți.

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis presei următorul comunicat de presă care face referire la cutremur:

Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se deplasează în regim de urgenţă în zonă.

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Potrivit serviciului de monitorizare geologică al Statelor Unite (U.S. Geological Survey, USGS), seismul a fost înregistrat la ora locală 3.36 (4.36 ora României), în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de numai 10 km, considerată foarte mică. USGS a estimat iniţial magnitudinea la 6,4.

Cutremurul a durat 20-30 de secunde, potrivit martorilor, și a avut mai multe replici puternice, printre care una de 5,4 grade Richter. Oamenii speriați au ieșit pe străzi de teama prăbușirii clădirilor.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri