De ce tac românii din Diaspora? Au fost violați moral de toată clasa politică cu legea electorală

S-a vorbit atât de mult despre impactul major pe care l-au avut românii din străinătate asupra rezultatului alegerilor din noiembrie încât parcă nu mai este nimic de spus. PSD-ul și Ponta a recunoscut că românii din Diaspora l-au înfrânt. PNL-ul și actualul președinte al României, Klaus Iohannis nu au ezitat nici un moment să recunoscă rolul major pe care aceștia l-au avut.

Cu toate acestea Parlamentul a votat noua lege electorală și în pofida unor dezbateri “furibunde” de fațadă românii din diaspora nu au primit nici un măcar un reprezentant în plus față de cei actuali. 6 parlamentari îi reprezintă acum în parlament, 6 parlamentari vor avea și la următoarele alegeri conform noii legi adoptată de aleșii noștri. Nu am văzut nici un deputat al PNL să se lege cu lanțuri de zidurile Parlamentului pentru această uriașă nedreptate. Și am așteptat cu sufletul la gură poziția Președintelui Klaus Iohannis care a primit legea la promulgare. Nu de alta dar a fost ales cu voturile și lupta celor din diaspora. A românilor care au cerut schimbarea țării pe care au părăsit-o, majoritatea, din cauza  sărăciei.

Președintele a promulgat cuminte legea alegerilor parlamentare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Luni, 20 iulie, Președintele a arătat că este de acord cu numărul de 6 parlamentari care vor reprezenta și în viitorul parlament, Diaspora. 2 senatori și 4 deputați, la atât se reduce interesul pentru reprezentarea milioanelor de români care muncesc și locuiesc în străinătate.

Nu știu dacă este vorba de simplă ipocrizie politică sau de un dispreț profund pe care politicienii români, în totalitatea lor îl arată românilor din Diaspora. Poate fi vorba și de prostie…

În același timp românii din străinătate ar trebui să se învețe minte. Statul la coadă la vot nu aduce după sine și schimbarea atitudinii câștigătorilor politici față de alegători. Se pare, că pentru moment, românii din Diaspora au ales să TACĂ!

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri