De la 1 februarie, Italia modifică cerințele de intrare în țară pentru călătorii din UE

Italia modifică cerintele de intrare. Guvernul italian  a decis să elimine obligativitatea prezentării unui test Covid negativ înainte de a intra în țară pentru călătorii care vin din statele Uniunii Europene și sunt vaccinați sau trecuți prin boală, începând cu 1 februarie, relatează Reuters

Decizia a venit după ce UE a recomandat recent eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spațiului comunitar cu certificatul Covid.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un ordin prin care s-a decis ca persoanele care intră în Italia din ţările UE vor avea nevoie doar de un „green pass”, se arată într-un comunicat.

Italia modifică cerintele de intrare

Așa-numitul Green Pass este un document care arată că o persoană a fost vaccinată, s-a recuperat după boală sau a fost testată recent negativ.

La finalul anului trecut, pe 14 decembrie, Italia a decis că toți vizitatorii UE trebuie să facă un test Covid înainte de plecare, indiferent că au fost vaccinați sau au trecut prin boală, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri