Declarații explozive ale fostului ministru Jianu – nu cred că vreun ministru a știut de OUG 13

O declarație explozivă a fost făcută astăzi de Florin Jianu, declarație care aruncă o cu totul altă lumină asupra modului în care a fost  trecută prin ședința de Guvern OUG 13, cea care a scos sute de mii de români în stradă. Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, a afirmat, marți, că nu crede că vreunul dintre miniștrii prezenți la ședința de Guvern din 31 ianuarie a știut despre Ordonanța 13 pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, actul normativ fiind adus la sfârșitul ședinței Executivului relatează Agerpres.

‘În ședința de Guvern nu se votează, nu ai posibilitatea să te opui unui act normativ. Singurii implicați într-un act normativ sunt inițiatorul, avizatorii și premierul care își asumă acel act. Posibilitatea de a interveni pe un act normativ o ai numai dacă materialele ți-au fost trimise cu câteva zile înainte și au fost prezentate în ședințele pregătitoare. Eu cred că niciunul dintre miniștrii prezenți la ședința de Guvern nu știa despre acele acte care au fost aduse la sfârșitul ședinței (OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală—n.r)’, a afirmat Florin Jianu citat de Agerpres.

Acesta a demisionat din Guvern la două zile după ședința în care a fost aprobată OUG 13.

Pe de altă parte, Florin Jianu a precizat că nu îl interesează nicio funcție publică însă va rămâne activ în zona antreprenoriatului și va ajuta, ca voluntar, fosta sa echipă pentru aplicarea măsurilor începute. Acesta a spus că discută, în continuare, cu unii reprezentanți ai Guvernului, însă numai chestiuni tehnice, pentru a sprijini acțiunile care vizează mediul de afaceri.

‘Nu mă interesează nicio funcție publică. Mă interesează ca tot ceea ce am început ca ministru și tot ceea ce Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a început de 25 de ani de când există să fie pus în practică. Țin în continuare legătura cu secretarii de stat din minister și discut cu ei despre programele ministerului. Suntem într-o competiție globală pe care noi, ca țară, nu ne permitem să o pierdem. Datele arată că în 2016 investițiile străine directe au fost mai multe, ca volum, decât în anul anterior, cu câteva sute de milioane, iar acest trend trebuie să continue’, a apreciat Florin Jianu.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri