Dezvăluiri explozive. Un actual ministru PSD a încasat un salariu de 14.000 de lei lunar de la o federație studențească

O anchetă a ziarului România Liberă dezvăluie câteva amănunte senzaționale despre un fost lider al studenților din România, apoi fost șef al TSD și acum ministru.  La 27 de ani, își permitea să dea cu împrumut 500.000 de lei, o sumă pe care mulți tineri nici nu visează că ar vedea-o vreodată, darmite să o aibă. Dar el nu e un tânăr oarecare, este șeful tinerilor. Al tinerilor social-democrați. Și, de câteva luni, ministru. Nu a împlinit încă 33 de ani, dar colegii de partid șușotesc că ar fi milionar. În euro. Se numește Gabriel Petrea. 

În calitate de candidat la alegerile locale din 2012, Gabriel Petrea a completat și o declarație de avere. În documentul menționat, Petrea a indicat trei surse de venit: un „CIM“ (contract colectiv de muncă) la UPB, alt CIM la UNSR (Uniunea Națională a Studenților din România) și un al treilea CIM la o firmă din Ilfov. De la Politehnica, Petrea a declarat că încasase 67.000 de lei în 2011, de la UNSR (atenție!), nu mai puțin de 165.000 de lei în anul anterior completării declarației de avere, iar de la firma privată doar 19.000 de lei. 

Prima observație ar fi că declarația de avere a lui Petrea din 2012 infirmă CV-ul făcut public ca deputat: în 2011, actualul ministru al Consultării Publice a lucrat, totuși, la Politehnica, n-a șomat. Ba chiar pe un salariu bunicel, de peste 5.500 de lei lunar, dacă e vorba de întregul an. 

A doua observație este că, de la o organizație studențească (!), UNSR, șeful TSD a ridicat 165.000 de lei în 2011, adică, în medie, aproape 14.000 de lei lunar.

Ancheta celor de la România Liberă, pe care o puteți citi AICI, este mult mai amplă și vorbește despre un milion de lei, care au apărut subit în conturile actualului ministru și de conflicte de interese în care acesta s-ar fi aflat în timp ce lucra la Universitatea Politehnică din București.

Noi ne rezumăm să reluăm o informație care ar trebui să preocupe mișcarea studențească din România și pe cei care susțin că studenții sunt săraci. Gabriel Petrea a încasat un salariu lunar de 14.0000 de lei de la Uniunea Națională a Studenților din România. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri