Din iunie încep să se distribuie ajutoarele alimentare de la UE pentru români

Chiar dacă nu s-au mai acordat anul trecut din cauza schimbărilor prin care a trecut România la nivel guvernamental și a problemelor birocratice, ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor începe să fie distribuite din luna iunie pentru românii care au venituri reduse. Prefecturile din județe au început să anunțe deja faptul că ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul primăriilor și că acestea se vor da și pentru anul 2015. Deja la Galați și în alte județe, prefecturile au emis comunicate de presă în acest sens.

Mai pe scurt, românii care au salarii mici vor primi pachete duble în acest an.

Cine va primi ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană?

De  ajutoarele alimentare, vor beneficia pensionarii cu  pensia mai mică de 400 de lei, șomerii care au indemnizația mai mică de 400 de lei, șomerii fără de ajutor de șomaj, familiile care primesc ajutoare sociale de la primării,  revoluționarii din decembrie 1989, veteranii de război, prizonierii și văduvele veteranilor, foștii deținuți politici, dar și românii care au fost deportați în străinătate de regimul comunist, persoanele cu handicap grav și accentuat precum și  urmașii eroilor martiri.

În ce constau ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană?

Din sursele noastre  și din cele publicate de jurnaliștii de la blastingnews.com reiese că în acest an, datorită faptului că se dau ajutoarele alimentare și pentru 2015 și 2016, românii săraci ar trebui să primească câte, 12 kilograme de făină,20 de conserve de pate de ficat, 12 kilograme de mălai, opt kilograme de zahăr, 16 conserve de porc, 12 de vită, opt kilograme de ulei și 4 pungi cu paste.

Cei care vor să primească aceste ajutoare trebuie să se adreseze primăriilor din localitatea în care își au domiciliul.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri