Doar la ei se poate așa ceva! Ucigașul secolului a fost admis la Universitatea din Oslo

Norvegia, una din cele mai dezvoltate țări ale Europei și ale lumii ne oferă zilele acestea un exemplu care este pe cât de controversat pe atât de ciudat. Anders Behring Breivik monstrul care, pe data de 22 iulie 2011, a masacrat 77 de oameni și se află în prezent într-o închisoare norvegiană, a fost admis zilele trecute la o renumită universitate norvegiană, Universitatea din Oslo, la secțiunea științe politice.

Cererea sa de înscriere la această universitate a fost făcută publică și a generat o adevărată revoltă din partea societății civile din Norvegia. În ciuda acestui fapt, rectorul Universității din Oslo, Ole Petter Ottersen a declarat pentru agențiile internaționale de presă că este obligat să respecte regulamentul și să admită pe orice deținut care îndeplinește condițiile necesare, fără a ține seamă de motivele pentru care acesta a fost condamnat.

Breivik, care este proaspăt student al Universității din Oslo a făcut cererea de înscriere la facultate încă din anul 2013 dar a trebuit să aștepte pentru a își completa pregătirea școlară necesară, pregătire pe care a făcut-o din condițiile de izolare totală la care se află în prezent.

Rectorul Universității din Oslo a mai declarat pentru AFP că va fi oricum imposibil pentru ucigaș să treacă de toate examenele deoarece 5 din cele 9 cursuri ale modulului de științe politice presupun prezența obligatorie a acestuia la universitate. Eventual doar în cazul în care autoritățile îi vor schimba regimul de detenție, pentru ca acesta să poată participa la cursuri monstrul va fi în măsură să poată participa la cursuri.

Vă reamintim că Anders Behring Breivik, care a împlinit în acest an 36 de ani a omorțt 69 de tineri care participau la o tabără de vară organizată de partidul laburist pe insula Utoya și a detonat o bombă lângă sediul guvernului norvegian  în explozia căreia și-au pierdut viața 8 persoane.

Acest caz face ca democrația să pară uneori destul de ciudată dacă ținem cont de trecutul sângeros al lui Breivik.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri