Doi profesori români reținuți de autoritățile turce în legătură cu lovitura de stat

Din păcate nici românii nu scapă de furia autorităților turce care încearcă să-i aresteze și judece pe toți cei care ar putea avea legături cu tentativa de lovitură de stat.

Doi romani, profesori la Universitatea din Karabuk, au fost retinuti in Turcia pe 13 august si au stat inchisi pana marti, in cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitura de stat, acestia fiind eliberati fara a fi pusi sub acuzare, potrivit agentiei Mediafax, care citeaza surse oficiale.

Cei doi cetateni romani se numesc Augustin Chifane si Cristina Chifane si locuiesc in Turcia, si sunt angajati ca lector si respectiv asistent la Universitatea din Karabuk, potrivit surselor citate.

Cei doi au fost ridicati si retinuti pe 13 august de autoritatile turce, actiunea avand loc in cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitura de stat din 15 iulie, si au fost eliberati marti, 16 august, dupa trei zile, au precizat aceleasi surse.

Impotriva celor doi nu au fost formulate acuzatii, dar la momentul eliberarii le-au fost retinute telefoanele mobile si laptop-urile.

Cazul celor doi romani este confirmat si de Ministerul Afacerilor Externe. Intr-un raspuns, ministerul anunta ca misiunea diplomatica le-a pus la dispozitie celor doi un avocat si un traducator.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri