Două îngrijitoare românce din Italia administrau în mod ilegal un azil de bătrâni împreună cu un italian. Amendate și denunțate

Două femei românce și un bărbat italian administrau în mod ilegal un azil de bătrâni pentru care nu au primit niciodată autorizație de funcționare, la Valdinievole, în provincia Pistoia (Toscana). Cei trei au fost amendați cu 5.000 de euro și denunțați autorităților judiciare, relatează La Nazione.

În interiorul structurii erau găzduite cinci persoane în vârstă imobilizate la pat. RSA-ul (Residenza sanitaria assistenziale), era ilegal și a fost descoperit de carabinieri în urma unui control privind măsurile care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

După cercetările efectuate de carabinierii N.A.S. din Florența, din raportul militarilor a reieșit că „această structură, de fapt un RSA care găzduiește cinci persoane în vârstă imobilizate la pat, nu a primit niciodată autorizație de funcționare, fiind de fapt o clădire rezidențială normală, utilizată ilegal ca RSA de către un italian și două persoane de cetățenie română.”

Cei trei falși administratori au primit amenzi în valoare totală de 5.000 de euro și au fost denunțați pentru neinformarea autorității de securitate publică cu privire la datele persoanelor găzduite.

Azilul a fost evacuat, bătrânii fiind transferați în alte structuri care să le asigure protecția și îngrijirea.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri