După ce a câștigat alegerile, Dragnea i-a numit pe românii din străinătate “fantome”

După ce partidul său a câștigat alegerile locale din România Liviu Dragnea a reușit să-i jignească  pe românii din străinătate! Liderul PSD i-a numit pe românii care trăiesc în afara granițelor țării,  fantome. Prezenţa la vot la alegerile locale din 5 iunie a fost una mare, dacă se ia în calcul procentul format din românii care trăiesc în mod real în țară, a declarat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea, conform Agerpres. 

“Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa, la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40%, mergem undeva spre 45%”, a afirmat Dragnea într-o conferinţă de presă.

Rugat de jurnaliști să spună concret  cine sunt “fantomele”, Liviu Dragnea a precizat că a fost o figură de stil:

“Asta am spus-o din 2012, de la referendum, când s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot aşa numărându-i şi pe românii care nu locuiesc efectiv în România. Dacă s-ar fi calculat aşa cum de fapt prevedea legea, şi Curtea Constituţională în prima decizie, până să apară celebra erată, a şi explicitat că se calculează cvorumul din românii care trăiesc efectiv în România, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit”, a precizat preşedintele PSD. 

Acum rămâne de văzut ce părere vor avea românii din Diaspora cu privire la figura de stil folosită de Liviu Dragnea. Noi credem că “fantomele” nu vor fi încântate…..

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri