El este cel mai căutat român din lume. Dacă îl vezi poți câștiga un milion de dolari

Nicolae Popescu (36 de ani), un hacker originar din Alexandria, este cel mai vânat român. Pe capul lui, FBI a pus o recompensă de un milion de dolari. Românul care a scăpat de sub nasul autorităţilor din ţară în 2010 este căutat de americani, în zadar, de aproape patru ani, realatează ziarul Adevărul.

Nicolae Popescu, cunoscut şi sub numele de Nae Popescu, Nicolae Petrache sau Nae Stoichiţiu, se află pe locul doi în topul FBI al celor mai căutaţi infractori cibernetici. Pe site-ul FBI, Nicolae Popescu figurează pe lista „Most Wanted“ pentru o listă lungă de infracţiuni: complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false, transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false.  

 Potrivit site-ului oficial al FBI, „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse. Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii“. După estimările FBI, românul a păcălit mii de persoane şi a reuşit să strângă peste 3 milioane de dolari din vânzări fictive pe internet.

Nicolae Popescu este un nume cunoscut în America, încă din 2012, de când FBI i-a luat urma. În decembrie 2012, un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui, americanii considerându-l capul unei reţele de hackeri din care mai făceau parte alţi cinci români. Toţi membrii reţelei au fost acuzaţi acuzaţi că au vândut yachturi sau maşini de lux pe internet, obiecte de lux inexistente, la preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de euro, păcălind mii de străini.

Vânzările se făceau pe eBay sau Cars.com, banii ajungând printr-o reţea de conturi, în România. În 2014, pe capul românului despre care nu se mai ştie nimic a fost pusă o recompensă de un milion de dolari.   Semnalmente:   Nicolae Popescu are 35 de ani şi este originar din Alexandria. A fost elev al Colegiului Naţional „Al Ghica“ din Alexandria, la profilul matematică-informatică. A părăsit oraşul natal după liceu şi se presupune că atunci şi-a început şi cariera infracţională. După descrierea făcută de FBI, hackerul are 1,78 metri înălţime, 85 de kilograme, ochi căprui şi păr şaten.

Vezi aici pagina FBI unde se oferă semnalmentele și recompensa pusă pentru prinderea românului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri