Gabriel Liiceanu în Parlamentul European: România are în fruntea Parlamentului doi penali

Atac extrem de dur astăzi în Parlamentului European al lui Gabriel Liiceanu. El a declarat în cadrul dezbaterii privind starea Democrației și Justiției în România din cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European că OUG 13 a fost emisă de Guvernul României pentru a-i scăpa de la pușcărie pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, șefii unor partide care au năpăstuit Românie.

Gabriel Liiceanu le-a declarat europarlamentarilor în cadrul dezbaterii în calitate de ”cetățean”, susținând că DNA și Parchetul General sunt singurele paveze la atacul corupților.

În acest  context Liiceanu a susținut  că atacul PSD-ALDE este unul concercat și că singura pavăză e conștiința publică, presa și parchetele.

El a susținut că singura grijă a noilor guvernanți ai căror victorie nu o contestă deși au fost votați doar de 8% din români și a spus că principalele stindarde ale străzii provin din presă și sunt jurnaștii Dan Tapalagă și Cristian Pantazi.

Gabriel Liiceanu a fost atenționat deseori de președintele dezbaterii că depășește timpul alocat și l-a rugat să își scurteze discursul fluviu.

Vă reamintim că Filosoful Gabriel Liiceanu, şi redactorul-şef adjunct al ziarului „Adevărul”, Liviu Avram, participă astăzi la o dezbatere în Parlamentul European pe tema democraţiei şi a justiţiei în România după scandalul OUG 13/2017 de modificare a codurilor penale. Din partea Guvernului a vorbit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Vezi câteva citate din discursul lui Liiceanu:

„În ultimii 17 ani, ţara s-a împărţit în stăpâni regionali, denumiţi baroni. Nimeni nu poate să spună de câte miliarde de euro a fost jefuită România în ultimii 27 de ani”.  

„DNA a deschis contra mii de politicieni dosare penale. 431 de milioane de euro a fost mita în 2015”.

„Alianţa la putere a câştigat cu 18%. Liviu Dragnea, condamnat şi judecat penal este preşedintele Camerei Deputaţilor. Preşedintele Senatului, Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă”.

„Guvernarea a debutat cu un atac frontal la adresa Justiţiei”.  

„N-am nicio îndoială că Liviu Dragnea, pentru a scăpa de puşcărie şi pentru a-şi salva averile, nu s-ar da la o parte de la nimic. Au demonstrat-o”.  

Liiceanu a precizat că în acest moment, ţintele “numărul unu” ale actualei Puteri sunt procurorul general al României şi şefa DNA. 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri