George Soros: Poate urma o vinere neagră dacă UK părăsește UE

George Soros, celebrul om de afaceri de origine maghiară, a transmis marți un mesaj extrem de pesimist cu referire la posibilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Soros i-a avertizat pe englezi că efectele vor fi cu adevărat devastatoare pentru lira sterlină și că englezii vor avea parte de o “vinere neagră”  dacă joi vor decide să iasă din Uniunea Europeană. Citat de publicația britanică The Guardian, Soros a transmis următoarele: 

Cel mai probabil lira se va devaloriza sever in cazul in care raspunsul majoritar la referendum este da. Ma astept ca aceasta devalorizare sa fie mai mare si mai ravasitoare decat cea de 15% care a avut loc in septembrie 1992. Atunci am fost suficient de norocos incat sa fac un profit substantial pentru actionarii fondului meu de investitii, pe spinarea Bancii Engleze si a Guvernului Britanic.” a susținutGeorge Soros.

Un vot pentru iesirea din UE ar face ca lira sa ajunga la paritate cu euro. “Prea multi cred ca acest vot nu va avea niciun efect asupra situatiei financiare a fiecaruia. Asta este doar gandire pozitiva. Parasirea UE de catre Marea Britanie va avea cel putin un efect clar, imediat, asupra fiecarei gospodarii: valoarea lirei se va prabusi. Un vot pentru va avea un impact imediat si dramatic asupra pietelor de capital, a investitiilor, a preturilor si a pietei fortei de munca.” mai spune Soros.

Avertismentul lui Soros a venit imediat după declarația premierului David Cameron care a susținut că Daca votam pentru iesirea din UE, totul s-a sfarsit”.

Vezi mai jos articolul din The Guardian în care Soros explică ce se va întâmpla în eventualitatea unui BREXIT.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri