VIDEO David Cameron: “Daca votam pentru iesirea din UE, totul s-a sfarsit”

Mai putin de 48 de ore ne despart de referendumul care va decide locul Marii Britanii în Uniunea Europeana. Sondajele arata, ca tendintele se modifica, de la o ora la alta. Deocamdata, cei care isi doresc ramanerea in Uniune au un mic avantaj. Potrivit presei britanice, o treime dintre britanici, sunt inca nehotariti. “Votati sa ramanem in Uniune, pentru binele familiilor voastre”, i-a indemnat din nou pe britanici premierul David Cameron citat de PRO TV.

In dezbatere, au mai intrat marti, 21 iunie, alte două mari  personalitati britanice. Fostul fotbalist David Beckham, care este foarte popular la Londra, a anuntat ca voteaza pentru ramanerea în Uniunea Europeană. La randul sau, George Soros, care a fortat prabusirea lirei sterline in septembrie 1992 in urma unui atac speculativ care l-a transformat intr-o celebritate globala, avertizeaza ca lira se va devaloriza si mai puternic decat acum un sfert de secol in cazul unui Brexit.

Premierul britanic David Cameron i-a îndemnat astăzi pe britanici “sa se gândeasca la visele” copiilor lor atunci cand voteaza la referendumul pe marginea ramanerii sau iesirii Marii Britanii UE, informeaza AFP. Fiind in UE, “avem cea mai buna dintre cele doua lumi. Gandiți-vă la visele si sperantele copiilor vostri”, a declarat premierul, intr-o declaratie solemna facuta in fata biroului sau din Downing Street. “Daca votam pentru iesirea din UE, totul s-a sfarsit”, a spus el, avertizand impotriva “riscului enorm” pe care l-ar presupune un Brexit pentru economia britanica.

In contrapondere, cei care militeaza pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană aduc argumente care au in centru problema imigratiei. “Sustinatorii taberei pro iesire spun ca Marea Britanie trebuie sa limiteze numarul de imigranti, pentru a mai reduce presiunea in domeniul locuintelor, al ajutoarelor sociale, slujbelor si salariilor”, a relatat Becky Anderson, corespondent CNN.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri