Atac rasist într-un magazin românesc din UK : „După referendum veți închide de tot și veți pleca în țara voastră”

Referendumul din Marea Britanie pare a afecta și românii care muncesc sau au afaceri în Regatul Unit. Nici românii nu sunt ocoliți de problemele pe care le au imigranții cu naționaliștii etremiști din UK.

Conform publicației ziarulromanesc.net unele  magazine românești din UK încep să fie „vizitate” de indivizi dubioși care amenință cu violențe în cazul în care, peste două zile,britanicii se vor pronunța pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Alina Keran, proprietara magazinului românesc Europa Food & Wine Ltd din Grays, Essex, a avut de-a face cu o astfel de „patrulă” naționalistă. Românca a declarat pentru cei de la Ziarul Românesc că joi, 16 iunie, mai mulți englezi, însoțiți de un câine de lupte au agresat verbal două angajate ale magazinului românesc menționat. Au fost atât de agresivi încât vânzătoarele s-au speriat și  s-au baricadat pur și simplu în magazin, de frică.

Alina Keran a declarat că după referendum se teme pentru acțiunile pe care le vor intreprinde acești indivizi:  „Îmi este teamă că vor fi mult mai violenți”, a declarat femeia.

Alina a mai spus că au mai fost incidente izolate, înainte de organizarea referendumului, dar niciodată atât de grave încât să le inspire teama.

S-a depus o plângere la poliție, dosarul este la departamentul de criminalistică și se așteaptă răspunsul.  „Ne este teamă de efecte în lanț, este suficient ca o singură persoană să arunce cu piatra în geam și …  să se pornească un atac în grup”, a mai declarat  Alina Keran.

Chiar dacă acest atac este unul extrem de grav și autoritățile britanice trebuie să ia măsuri în acest sens trebuie menționat că comunitatea românilor din UK este una extrem de bine văzută în Regat și că astfel de incidente reprezintă mai degrabă excepții.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri