Germania intră în război. Astăzi a făcut anunțul oficial

Armata germană a anunţat astăzi, 29 noiembrie,  că intenţionează să desfăşoare cel puțin 1.200 de militari pentru a sprijini armata franceză în ofensiva începtă împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI) în Siria, informează AFP.

“Din punct de vedere militar, numărul soldaţilor necesari pentru a asigura funcţionarea avioanelor şi a navelor ar trebui sa fie în jur de 1.200”, a declarat şeful Statului Major al armatei germane, generalul Volker Wieker, în ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Misiunea ar putea începe “foarte curând după obţinerea unui mandat” în acest sens, a adăugat el.

Germania, care a fost mult timp reținută în ceea ce privește o intervenţie militară în Siria, anunțase încă de joi semnarea unui acord de principiu pentru o astfel de misiune după atentatele de la Paris.

Germania va trimite și  o fregată, care va proteja portavionul Charles de Gaulle în Marea Mediterană, şi avioane de recunoaştere şi de realimentare în cadrul campaniei de lovituri aeriene împotriva grupării Statul Islamic, organizaţie care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Potrivit generalului Volker Wieker, între patru şi şase avioane de recunoaştere Tornado ar urma să fie trimise pentru a participa la această misiune.

Avioanele vor fi staţionate în două baze diferite. “Avem discuţii în acest sens cu Turcia şi Iordania în legătură cu bazele aeriene de la Incirlik şi Amman”. La baza de la Incirlik se află unităţi ale forţelor aeriene americane în Europa care ofertă sprijin în cadrul operaţiunilor NATO, confrm agerpres.ro

Reduceri bilete de avion pentru sărbătorile 2015.Click aici să vezi ofertele

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri