Pompierul salvator de la Colectiv, demis de la ISU, RUPE TACEREA

Fostul prim-adjunct de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucuresti, Orlando Schiopu a rupt astăzi tacerea dupa ce a fost demis in urma scandalului legat de faptul că pompierii știau de eistența Clubului Colectiv.  Apropae toți colegii lui Orlando Șchipu  au sarit in apararea sa, spunând ca in noaptea incendiului acesta a salvat numeroase vieti la Colectiv, iar verificarea faxului care sesiza ISU in privinta unui eveniment ce avea sa aiba loc in Colectiv nu intra în nici un caz în atribuțiunile sale de serviciu.

Pompierul Orlando Schiopu precizeaza acelasi lucru pe care l-au spus si colegii sai si se intreaba de ce trebuie sa fie umilit si scos din sistem, dupa ce in noaptea tragediei de la Colectiv a scos ranitii din club cu mainile goale.

Eu ştiu să sting incendii… Asta am făcut de când am intrat în sistem. Înţeleg că trebuie dat un exemplu şi vinovaţii să plătească, dar de ce să fiu eu victimă colaterală? În noaptea tragediei de la Colectiv dormeam. M-am trezit şi în 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale şi masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculează. În 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am cărat cu mâinile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumegândă de ele. Ştiţi, mănuşile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere când i-am luat în braţe, că-i zgâriau. Am renunţat la ele. Asta-i meseria mea. Dacă am greşit vreodată pe ceea ce am avut eu de făcut, să plătesc. Dar de ce trebuie să fiu dat afară din sistem? De ce trebuie să fiu umilit? De ce trebuie ca, în timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, să văd organizarea pompierilor de acolo, soţia şi copilul să vadă la TV că am fost dus cu mascaţii la DNA?”. 

este mesajul pompierului Orlando Şchiopu transmis pentru Romania TV.

Reduceri bilete de avion pentru sărbătorile 2015.Click aici să vezi ofertele

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri