Guvernul a hotărât eliminarea ștampilelor pentru cererile depuse la stat

Unul din cele mai populare instrumente ale birocrației românești, ștampila, a fost  eliminată de Guvernul României prin ordonanță de urgență în ședința de ieri.  Astfel orice persoană fizică sau firmă care va depune cereri, declarații sau orice alt tip de document la instituțiile statului, o va face de acum înainte sub proprie semnătură, fără a mai fi nevoie ca aceste documente să fie ștampilate.

De asemenea s-a eliminat astăzi și taxa pe timbru pentru cetățenii care vor solicita fiscului eliberarea de diverse adeverințe sau certificate. Această taxă de timbru, în valoare de 2 lei a fost plătită anul trecut de români pentru nu mai puțin de 4,5 milioane de documente eliberate.

Chiar dacă până în prezent nu exista o obligație legală, clar definită de lege, ca firmele să folosească ștampila în relația cu instituțiilor statului aceasta era solicitată de cele mai multe ori. Începând de acum acest aspect este clar reglementat și firmele sau românii de rând nu au nevoie de ștampilă pentru documentele depuse la instituțiile de stat.

Conform stirilorprotv.ro această măsură a intrat deja în vigoare.

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri