Imagine tulburătoare într-o casă din Iași: Fetița de 3 ani își ținea de mână mama moartă de frig

O situație teribilă care a avut loc în cartierul Copou din Iași a impresiont până la lacrimi echipajele locale de urgență care au  intervenit, în noaptea de 13 spre 14 februarie pe strada Mihail Kogălniceanu, a relatat astăzi adevarul.ro.

O femeie de 40 de ani  care locuia într-o încăpere de lângă Muzeul „Petru Poni“ din Iaşi a fost găsită moartă de concubinul său care a anunțat imediat echipajele de urgență.

Decesul femeii a avut loc într-o casă insalubră şi sărăcăcioasă de pe strada Mihail Kogălniceanu din zona Copou. Femeia în vârstă de 40 de ani locuia acolo împreună cu fiica sa de trei ani şi cu concubinul său. În cursul nopţii trecute, bărbatul şi-a găsit partenera fără suflare, în timp ce fetiţa o mângâia, crezând că așa o încălzește. Autorităţile au fost alertate chiar de concubinul victimei, la locul solicitării fiind trimis un echipaj de terapie intensivă de la SMURD. Echipajul medical nu a putut decât să constate decesul femeii, întrucât victima prezenta semne vizibile de instalare a morţii, caz în care manevrele de resuscitare nu mai pot fi utile.

Ce au declarat autoritățile despre femeia decedată 

„Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii «Sfânta Maria»“, a arătat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În acest caz , reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au decis efectuarea necropsiei pentru identificarea cauzelor care au dus la decesul victimei. Din primele verificări, femeia nu avea semne de violenţă pe corp. „Situaţia a fost sesizată la 112 de concubi¬nul femeii. În cauză s-a deschis dosar penal de moarte suspectă şi s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului. Fetiţa care a fost găsită la locul solicitării a fost transportată la spital şi am sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului“, a declarat  Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Casa în care locuiau cei trei nu era racordată la nicio utilitate. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Iaşi, fetiţa mai are doi fraţi de care mama nu s-a putut ocupa şi care au ajuns în plasament familial la bunicii paterni.

 În urma tragediei, DGASPC Iaşi a hotărât să ia copila în plasament de urgenţă în centrul de profil din Tătăraşi. „DGASPC a fost sesizat de existenţa acestui caz şi a început o anchetă. După externare, minora de trei ani, care acum este sub supravegherea medicilor, va fi luată în îngrijirea specialiştilor de la centrul de urgenţă, până când se va găsi o altă soluţie, cum ar fi un plasament la un asistent maternal profesionist. Fetiţa mai are nişte fraţi care se află în îngrijirea unei bunici de la Răducăneni“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC. Bunica fetiţei din comuna ieşeană Răducăneni a anunţat că nu se poate ocupa şi de al treilea nepot, prin urmare, minora va ajunge în grija statului.  

Vezi mai jos știrea de pe adevărul.ro:

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri