Imigranții din Marea Britanie au început protestele. Se vor alătura și românii din UK?

Câteva mii de muncitori imigranți au luat parte, ieri, 20 februarie, la prima zi de protest oficial în Marea Britanie, într-o acțiune care a vrut să arate contribuția majoră pe care imigranții care muncesc și locuiesc în UK o aduc economiei Marii Britanii.

Conform The Guardian, se estimează că, în cazul în care toți muncitorii imigranți din Regatul Unit ar opri lucrul, pierderea economică s-ar ridica la 328 de milioane de lire sterline pe zi, 4% din PIB-ul țării. Zeci de mii de imigranți susțin această acțiune, ce a avut loc luni, 20 februarie.

La protestul imigranților au participat și aproximativ o mie de cetățeni UE, care cer să li se garanteze dreptul de a rămâne în Marea Britanie după Brexit în condiții de egalitate cu cetățenii britanici.
Potrivit The Guardian, lucrătorii imigranți din Marea Britanie alcătuiesc 10,9% din totalul forței de muncă, dar acest număr crește în sectoare cheie. Astfel, străinii reprezintă 31% din personalul de curățenie și uz casnic, 30% din personalul restaurantelor și hotelurilor și 26% din personalul din domeniul sănătății.

Cei aproximativ 1.000 de cetățeni europeni au mers la Palatul Westminster pentru a le cere deputaților să facă lobby pentru dreptul lor de a rămâne în țară după Brexit.Nu mai puțin de 50 de parlamentari britanici au sprijinit acest demers și au acceptat să fie alături de protestatari. Printre aceștia s-au aflat purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist cu privire la Brexit, Keir Starmer și conservatorul Philip Davies, unul dintre răzvrătiții puterii, dar și liderul Partidului Verzilor, Caroline Lucas.
Mulți dintre cei care s-au alăturat demonstrației din Piața Palatului Westminster au venit cu steagul țării unde s-au născut. Acțiunea s-a desfășurat în aceeași zi în care parlamentarii dezbăteau petiția în care se cere ca Donald Trump să nu fie primit oficial în Marea Britanie.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri