Încă un autoturism românesc incendiat la Roma astăzi! MAE cere măsuri din partea statului Italian

Ministerul român al Afacerilor Externe cere autorităţilor italiene investigarea unui posibil nou caz de incendiere a unui automobil aparţinând unui cetăţean român la Roma, informează un comunicat MAE remis duminică AGERPRES.

Ambasada României la Roma s-a sesizat, în regim de urgență, în legătură cu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetățean român la Roma, în dimineața zilei de 8 martie a.c.. Misiunea diplomatică română a întreprins imediat demersuri pe lângă autoritățile de poliție locale, cu solicitarea de declanșare a procedurilor de investigație specifice în vederea verificării semnalărilor și clarificării situației la fața locului.

Un incident similar s-a înregistrat în urmă cu o săptămână la Roma, poliția demarând o anchetă. Până în prezent nu există informații oficiale privind depistarea autorilor infracțiunii.

Ambasada României la Roma menține în permanență legătura cu autoritățile locale competente pentru investigarea acestor cazuri. MAE va reveni cu detalii pe măsura obținerii unor informații din surse oficiale.

MAE își exprimă speranța că aceste investigații vor fi finalizate in cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având in vedere suspiciunile de xenofobie în săvârșirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum și caracterul lor recurent.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri