Încălzești mâncarea la microunde? Ia vezi ce poți păți

Chiar dacă par să fie o soluţie rapidă şi uşoară atunci când ajungi acasă după o zi lungă de muncă experţii spun că semipreparatele la microunde ne pot distruge sănătatea.

Rich Hay, expert în alimentele anti-îmătrânire și nutriționist fitness, și Lily Scoutter, nutriționist și expert în pierderea în greutate, au discutat despre ce efect au mai exact mesele de comoditate pentru corpul tău, potrivit Daily Mail.

Citând principala sa preocupare față de cuptoarele cu microunde, Rick explică cum anumite toxine cancerigene sunt extrase din recipientele de plastic pe care le folosim în mod obișnuit pentru încălzirea alimentelor într-un cuptor cu microunde.

“Aceste toxine intră în produsele alimentare, apoi pe măsură ce consumi mâncarea, intră în trupul tău “, a explicat el.

“Toxinele suplimentare pun presiune suplimentară asupra sistemului digestiv și asuprasistemului imunitar. Ele pot avea un efect negativ asupra fertilității, echilibrului hormonal,tensiunii arteriale, sănătății cardio-vasculare, asupra stării de spirit și al libidoului”, a mai spus expertul, completând că “în mod evident, cu cât folosiți cuptorul cu microunde mai mult, cu atât este mai mare expunerea la aceste substanțe chimice potențial dăunătoare”.

De asemenea, Rich explică de ce există atât de multe dezbateri în jurul cuptoarelor cu microunde și care este efectul lor asupra sănătății generale. Mulți, spune el, sunt preocupați că expunerea constantă la radiații. Această expunete poate afecta somnul, nivelul de concentrare și energia.

Nutriționistul Lily Scoutte spune că există o mulțime de alte dezavantaje atunci când vine vorba de consumul de preparate la microunde, inclusiv conținutul acestora inferior nutrițional.

“Multe dintre fructele și legumele găsite în mâncăruri gata preparate sunt pre-tăiate și ambalate, spuse ea. “Studiile au arătat că fructele pre-preparate și legumele pot conține cu 50% mai puțină vitamina C față de cele naturale-nepregătite”.

Lily mai spune că mesele ambalate sunt adesea un cocktail de aditivi nesănătoși, cum ar fi zahăr, sare, grăsimi saturate, produse chimice, stabilizatori, conservanți și coloranți E.

“Acestea sunt utilizate pentru a crește durata de depozitare și o modalitate ieftină de a adăuga aromă”, a spus ea.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri