Își ascunde Ovidiu Portariuc implicarea în mai multe dosare penale?

În urma unor date și documente primite zilele trecute pe adresa redacției vă prezentăm o situație cel puțin ciudată de la Botoșani, acolo unde primarul Ovidiu Portariuc pare a fi implicat în mai multe încurcături cu iz penal. Iată care este situația:

Din cele documentate rezultă că primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, încearcă din răsputeri să ascundă alegătorilor săi că este cercetat penal. Principala acuzaţie care i se aduce acestuia este cea de abuz în serviciu, deoarece  actualul primar a încercat să îndepărteze din funcţii mai mulţi şefi ai unor servicii direct subordonate sau a unor instituţii subordonate Consiliului Local şi să promoveze în loc, în mod nelegal, apropiaţi de-ai săi.

Potrivit articolului 297 din Codul Penal, abuzul în serviciu este definit drept fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Cel mai recent exemplu, deja mediatizat, este cel al directorului Teatrului de copii şi tineret „Vasilache”,Florin Aionițoaie, care a depus o plângere penală la Parchet împotriva primarului Ovidiu Portariuc, după ce acesta l-a suspendat abuziv din funcţie, inventând false acuzaţii la adresa sa (Justiția a decis că faptele de care era acuzat Florin Aionițoaie nu există și a decis reinstalarea acestuia în funcția de director). Totodată, semnând decizia de suspendare a contractului de mandat a lui Aionițoaie, primarul s-a subrogat fără drept, deci ilegal, atribuţiilor Consiliului Local. În urma acestui abuz, atât persoana în cauză cât şi Teatrului de copii şi tineret “Vasilache” au fost păgubite, primarul fiind chemat să răspundă pentru faptele sale. Florin Aionițoaie susţine că, în urma abuzului la care a fost supus, a fost lăsat fără mijloace materiale de existenţă, viaţa sa privată şi profesională având de suferit.

Un alt exemplu, de asemeni cunoscut, este cel al directorului Direcţiei de servicii edilitare din cadrul Primăriei, Marcu Chiriac, care a fost suspendat din funcţie prin metode similare, acesta dovedind in instanţă că acuzaţiile făcute la adresa  lui au fost false, iar măsurile dispuse de primar abuzive. El intenţionează, de asemeni, să depună o plângere pentru abuz în serviciu împotriva primarului Ovidiu Portariuc.

Abuzuri după reţete similare au fost comise şi în cazul şefilor de la Filarmonică, Poliţia Comunitară şi Serviciul de stare civilă, şefilor în cauză inventându-li se acuzaţii, după care au fost suspendaţi din funcţii sau au fost forţaţi să renunţe la acestea. Deşi în aceste din urmă cazuri încă nu avem dovezi să se fi depus plângeri împotriva primarului Ovidiu Portariuc, avem cunoştinţă de faptul că instituţiile statului au fost sesizate în acest sens.

O altă cauză penală în care este implicat primarul Portariuc, este cea privind angajarea la Zona Metropolitană, sub proprie semnătură, pe postul de jurist, a unei persoane care nu a făcut dovada studiilor necesare. Cazul a fost sesizat organelor de cercetare penală chiar de către unul din cenzorii Zonei Metropolitane.

Totodată, Ovidiu Portariuc este, se pare,  implicat şi în ancheta privitoare la aprobarea Planului Urbanistic Zonal, prin care a fost introdus în intravilan terenul pe care a fost construită casa pentru care a fost arestat fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Botoșani, Florin Țurcanu. Deşi a încercat să ascundă acest lucru, proiectul respectiv a fost iniţiat chiar de primar, dovadă în acest sens fiind ordinea de zi a şedinţei din data de 28 februarie 2014, aceasta fiind anexa la dispoziţia primarului nr. 454, din 21 februarie 2014.

Cele prezentate mai sus reprezintă pot reprezenta dovezi clare despre cum înţelege Ovidiu Portariuc sloganul propriu “O primărie curată”. Din cele prezentate este posibil ca acest slogan să reprezinte mai degrabă  o primărie în care, prin abuzuri, să fie puternic înfipte tentaculele caracatiţei reprezentate de propria camarilă și de propriile interese.

Va avea curaj primarul Portariuc să recunoască toate aceste probleme? Nu de la alta dar la PSD se poartă cu mândrie dosarele și condamnările penale.

Vezi aici plângerea penală făcută pe numele primarului Portariuc de directorul Teatrului de Copii şi Tineret „Vasilache”, Florin Aionițoaie.

Vezi aici ordinea de zi a şedinţei CL Botoșani din data de 28 februarie 2014, care dovedește că Ovidiu Portariuc a inițiat hotărârea de introducere în intravilan a casei fostului președinte al Consiliului Județean, care a fost arestat.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri