Klaus Iohannis recunoaște că a greșit cu privire la introducerea grațierii în referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi  la Strasbourg unde efectuează o vizită oficială de două zile. Potrivit unor surse, citate de stiripesurse.ro, Klaus Iohannis le-a mărturisit reporterilor care au călătorit cu el în  avion că întrebarea nu va conține termenul „grațiere” și a recunoscut că a fost o „eroare”, când a anunțat un referendum pe tema modificării Codului Penal prin ordonanță de urgență și a ordonanței grațierii.

De asemenea, Klaus Iohannis a dat însă asigurări că nu va renunța la ideea de consultare populară cu privire la modificările legislative din domeniul justiției.

De altfel și liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice, a declarat astăzi pentru România TV: Cred că şi-a dat seama că nu poate organiza un Referendum pe o temă de legiferare, care este de competenţa Parlamentului. PSD, ALDE şi UDMR nu au exprimat o poziţie contrară luptei împotriva corupţiei. Va trebui să-i explicăm, în cuvinte clare, că pe o chestiune precum lupta împotriva corupţiei nu există o controversă în societate. 

Acesta este textul prin care Iohanni a trimis astăzi întrebarea pentru referendum:

 „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. În acest sens, Preşedintele României a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată“, arată Administraţia Prezidenţială. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri