Klaus Iohannis va participa duminică la “Marşul solidarităţii” din Paris

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la marşul solidarităţii care are loc mâine, în Paris, a anunţat Adminsitraţia Prezidenţială. Marşul este organizat la patru zile de la atacul terorist de la publicaţia satirică Charlie Hebdo, când 12 persoane au fost ucise de fraţii Said şi Cherif Kouachi. Evenimentul va începe la ora 16 (ora României).

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa duminică, 11 ianuarie a.c., la „Marșul solidarității” organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa mai mulţi lideri europeni: preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la rândul lor prezenţi la marşul de la Paris.

Marşul este organizat în memoria victimelor terorismului. Franţa a fost lovită în ultimele zile de mai multe atacuri teroriste, în urma cărora 17 persoane (14 civili şi doi poliţişti) au fost ucise. Atacurile au fost organizate de trei terorişti, fraţii Said şi Cherif Kouachi şi un prieten al acestora, Amedy Coulibaly. Toţi trei au fost ucişi vineri, în urma intervenţiei forţelor de ordine franceze. O a patra persoană, Hayat Boumeddiene, complicea lui Coulibaly, a reuşit să fugă.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri