Liviu Dragnea a dezvăluit aseară cum va acționa PSD în conflictul cu Iohannis

Prezent aseară la emisiunea „Sinteza Zilei” Liviu Dragnea a precizat care sunt pașii pe care urmează să-i facă PSD în ceea ce privește conflictul cu Iohannis dar și care sunt manipulările care se aplică pe subiectul ordonanțelor de urgență privind amnistia. Președintele PSD a explicat că în România este nevoie de un pachet de măsuri pentru a remedia problemele din penitenciare, pachet de măsuri care să conțină inclusiv legea grațierii. În plus, Liviu Dragnea a repetat apelul lansat către ministrul Justiției, să publice cifrele oficiale referitoare la câți oameni au murit în penitenciarele din România.

“Eu am cerut și astăzi ministrului Justiției să spună câți oameni au murit în penitenciarele române. Sunt zeci, sute, mii? Avem nevoie de un pachet de măsuri. Am vorbit astăzi și despre creșterea alocației pentru rația de mâncare. Știți cât este acum? Trei lei pe zi pentru deținut. Este nevoie de penitenciare noi, într-un număr de ani să ne aliniem tuturor coordonatelor invocate la nivel internațional. Suntem departe”, a explicat Liviu Dragnea.

“S-a spus că este o lege dată pentru corupți, să iasă din închisoare. Minciună. Cele patru fapte definite de Convenția Europeană, darea de mită, luarea de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, sunt trecute la excepții. Deci nu are efect legea asupra acestor fapte. Legea grațierii nu are efecte asupra lor. Toate infracțiunile cu violență, tâlhărie, furt, viol, pedofilie, crimă, omor, sunt vreo 50 de excepții. Nu ies acești oameni din închisoare.”

“Eu am fost aseară la o emisiune, unde am încercat să fiu cât se poate de echilibrat, dar eu nu renunț la ce am spus și la ce am promis că voi face. Până de curând, primeam tot felul de informații, pe care le catalogam ca zvonuri, prin care aflam că regimul Iohannis îmi pregătește niște dosare. Cum? Că nu au cum să inventeze. Mi s-a mai spus că sunt tot soiul de indivizi cu probleme cu legea, care sunt presați, amenințați, să scrie niște denunțuri. Și în ultimele zile am primit astfel de informații, de la oameni din sistem. Și nu este vorba doar despre mine, dar și de domnul Tăriceanu”, a explicat președintele PSD.

“O să vedeți zilele următoare. Săptămâna viitoare am de gând să fac un demers constituțional, legal, legitim, legat de dosarul referendumului”, a anunțat Liviu Dragnea la Sinteza Zilei.

În același timp Iohannis a declarat că nu va exista nici un fel de sancțiune de la CEDO din cauza condițiilor din închisori: 

”Pe partea de sancţiuni sau amenzi nu se pune aşa ceva în discuţie, nu va exista o sancţiune pentru România. Nu există aşa ceva, nu va fi niciun fel de amendă. Dacă România elaborează un pachet de măsuri care satisface cerinţele CEDO şi cerinţele Consiliului European, toate dosarele pe acea speţă vor fi returnate României, care trebuie să le rezolve unitar. Dacă pachetul de măsuri nu rezolvă problema, atunci aceste dosare ar rămâne la CEDO şi ar fi lucrate individual”, a spus președintele.

”E posibil ca într-o speţă concretă să apară o sancţiune, de cele 80 milioane nici nu poate fi vorba. E un calcul pe colţul mesei, folosind informaţii de la o speţă din Italia. (…) Nu poate fi aplicat în România”, a mai spus președintele citat de Digi 24. .

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri