Mărturii ale românilor din Italia după cutremur: Casa s-a scufundat

In zonele devastate de cutremurul puternic din Italia traiesc si numeroși  romani. O parte dintre ei au povestit pentru Stirile PROTV prin ce au trecut, iar marturiile acestora sunt de-a dreptul cutremuratoare.

Diana Ardelean nu-si revine din soc. Numai un miracol a facut ca baiatul ei de 10 ani sa scape teafar. Noaptea trecuta a dormit la un prieten – tot roman – in Amatrice. Cutremurul a daramat casa, dar copiii au scapat.

Diana Ardelean, romanca in Italia: “Copiii au zis ca, pur si simplu, a cazut tot peste ei si intr-o parte, casa s-a scufundat si au reusit sa treaca pe langa gaura care s-a format in pamant si au iesit in strada si au fugit! Cel mic s-a lovit la cap, pentru ca i-a cazut acoperisul. L-am trimis la spital cu mama…”

Anca Muhna, romanca in Italia: “S-a simtit foarte tare, mie mi-au crapat peretii in casa. Avem un copil de 10 luni, am iesit in strada cum am apucat. Ne gandim mai mult la copii, la asta ne gandim. Pleci si vii, plange”

Anda Anghele, romanca in Italia: “M-am trezit, auzeam zgomotul paharelor care se ciocneau in salon, mi-am dat seama ca este cutremur. Mi-am luat fetita care doarme intre noi in secunda aia.. A durat cam 10 secunde.”

Georgiana Movila, o romanca stabilita in Ancona, a povestit pentru Stirile ProTV clipele de groaza prin care a trecut miercuri dimineata, atunci cand a avut loc seismul cu magnitudinea de 6,2 in centrul Italiei.

Desi cutremurul s-a produs in apropiere de Perugia, iar Georgiana se afla la aproximativ 170 de kilometri distanta de epicentru, ea spune ca seismul l-a simtit foarte puternic.

“Cutremurul s-a simtit foarte tare. Noi suntem la 170 de kilometri de epicentru. L-am simtit destul de tare si m-am speriat, pentru ca nu stiam ca aici este o zona seismica. Nu sunt de foarte mult timp in Italia si nu stiam.

Am fost speriate. Mai tarziu, dupa o ora, a fost si al doilea cutremur, simtit destul de tare si acela. Acum speram sa nu mai fie si alte replici puternice. Cei de aici anunta ca vor mai fi, insa nu stiu daca vor fi mici sau mari.” – a povestit romanca la Stirile ProTV.

Citește mai multe povești ale românilor aici.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri