Propunere: Muncitorii imigranți necalificați din UK să fie condiționați de permisele de muncă

O nouă propunere care îi poate afecta pe o mare parte a românilor care muncesc în Regatul Unit a fost lansată pe scena publică din UK. Ultima propunere în ceea ce privește drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie după Brexit vine din partea Comitetului Consultativ pentru Migrație, o organizație neguvernamentală care lucrează cu Ministerul de Interne britanic. Președintele acesteia, Sir David Metcalf, propune un sistem de permise de muncă pentru lucrătorii necalificați, asemănătoare cu schemele din agricultură folosite înainte de 2014, a transmis astăzi Ziarul Românesc citând Daily Mail.

Potrivit raportului organizației amintite, migranții UE necalificați au pus „o presiune suplimentară asupra serviciilor de locuințe, educație, sănătate și transport”. „Cred că acestea (permisele de muncă) sunt o modalitate destul de simplă și există deja un model care funcționează”, a declarat Metcalf.

„Sistemul agricol a fost bine administrat, exista un tip de birou de lucru cu operatorii agricoli. Era limitat în timp. Am putea gândi sectoare similare, în cazul în care vor fi mulți muncitori necalificați din UE”, a explicat el.

Raportul comitetului arată că imigranții reprezintă două milioane din cele 13 milioane de muncitori necalificați din Marea Britanie, adică unul din șapte.

Raportul vine după ce premierul Theresa May a ordonat miniștrilor să elaboreze un nou pachet pentru controlul imigrației începând din această toamnă, scrie Daily Mail.

May le-a cerut miniștrilor de Externe, Boris Johnson și celui pentru Brexit, David Davis, să facă o prioritate din controlul imigrației din Uniunea Europeană în timpul negocierilor pentru ieșirea din UE. Ea a mai spus că ministrul de Interne, Amber Rudd, va veni cu un nou pachet de măsuri de reducere a numărului imigranților din afara UE.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Daily Mail: „Controlul asupra numărului de imigranți din UE va fi o prioritate în ceea ce privește Brexit-ul. De asemenea, lucrăm la un pachet pentru a reduce mai mult imigrația din afara UE, pe toate cele trei tipuri de vize: muncă, familie și studenți.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri