Bilanțul românilor morți în Italia a ajuns la șase. Alți 17 sunt dispăruți

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că a fost confirmat cel de-al șaselea deces al unui cetățean român, survenit în urma seismului din Italia, și transmite condoleanțe familiilor îndoliate, a transmis Agerpres. Din sursele MAE se pare că este vorba de o femeie, cetățean român, care devine astfel ce-l de-al șaselea român care își pierde viața în urma devastatorului cutremur din Italia. 

Potrivit unui comunicat MAE transmis, vineri, AGERPRES, referitor la cei 5 cetățeni români răniți și internați în spitale din proximitate, medicii curanți au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viața nefiindu-le pusă în pericol.

“Continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetățeni români dați dispăruți. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente”, se mai arată în comunicatul citat.

Situatia romanilor afectati de cutremur conform ultimului bilanț:
♦ 6 au murit
♦ 5 raniti
♦ 17 sunt disparuti
♦ 10 sunt intr-o tabara de sinistrati
♦ 1 copil de 11 ani este cautat sub daramaturi

Cutremurul de miercuri care a distrus mai multe sate din centrul Italiei s-a soldat cu 267 de morți și 387 răniți, potrivit unui nou bilanț al Protecție Civile italiene, dat publicității vineri și citat de agenția France Presse (AFP).

Aproximativ 5.000 de persoane – inclusiv poliţişti, pompieri, militari sau voluntari – continuau să caute, cu ajutorul unor utilaje sau cu mâinile goale, supravieţuitori între dărâmături. La căderea nopţii, echipele de salvare au anunţat că au scos 215 de oameni de sub dărâmături, dar, pe măsură ce au trecut orele, au fost recuperate numai cadavre, inclusiv de copii care îşi petreceau vacanţa de vară în regiune.

Majoritatea clădirilor din zona afectată au fost construite cu sute de ani în urmă, ceea ce explică distrugerea pe scară largă. Ministrul Culturii, Dario Franceschini, a spus că toate cele 293 de situri culturale din regiune, majoritatea biserici, s-au prăbuşit sau au fost avariate grav.  

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri