Povestea Steluței românca găsită moartă sub dărâmături cu buletinul în mână

Steluţa Novac, o vasluiancă de 47 de ani originară din comuna Zorleni, se numără printre victimele cutremurului devastator care a avut loc maţi noapte în Italia, a relatat astăzi adevarul.ro

Familia Steluţei a primit confirmarea oficială a decesului joi seara. Steluţa Novac a fost scoasă de sub dărmâmăturile imobilului în care locuia. Rudele povestesc că femeia a fost găsită în pat, cu buletinul în mână.

Steluţa locuia de opt ani în Amatrice, unde îngrijea o rudă a patronului Hotelului Roma din localitate. Plecase din România pentru o viaţă mai bună. Nu era căsătorită şi nici nu avea copii, însă dorea să le ofere părinţilor o bătrâneţe lipsită de griji.  În această vară, după patru ani, a revenit în vacanţă acasă, în România. S-a reîntors în Italia pe 2 iunie, cu o zi înainte de a împlini 47 de ani.  ”Parcă a ştiut că se va întâmpla această nenorocire.

A revenit acasă după patru ani. Era bucuroasă şi fericită. În timpul vacanţei a mers să îngrijească mormintele celor dragi din cimitir, iar acum ne pregătim de înmormântarea eu. Este cumplit”, ne-a declarat, printre lacrimi, nepoata Steluţei Novac. Steluţa era foarte apropiată de rudele din ţară, care o şi vizitaseră în Amatrice.

Le-a povestit de cutremurul din 2009, când oraşul Aquila, aflat în apropiere de Amatrice, a fost distrus de un seism de 6,3 grade pe scara Richter. ”Ne spunea că nici Amatrice nu este un oraş sigur, dar spera să fie ocolit de un asemenea dezastru”, a completat Diana, nepoata Steluţei. Întreaga familie din Vaslui este răvăşită de vestea morţii celei ce le era o fiica, soră, mătuşă cu un suflet extraordinar. Au sperat până în ultima clipă că Steluţa le va da un semn de viaţă. Acum, familia astepată veşti de la Consulat în privinţa repatrierii trupului neînsufleţit. 

UPDATE 28august ora 20.00 : Situatia romanilor afectati de cutremur conform ultimului bilanț prezentat de presa italiană și preluat de stirile Pro TV:
♦11 români au  murit
♦ 5 raniti
♦ 16 sunt disparuti
♦ 10 sunt intr-o tabara de sinistrati

Duminică 28 august, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor se află într-o vizită în Italia, în zonele afectate de #Cutremur pentru a încerca să ofere sprijin românilor care au fost afectați de cutremur. Vezi mai jos anunțul oficial al vizitei:

Cutremurul de miercuri care a distrus mai multe sate din centrul Italiei s-a soldat cu 267 de morți și 387 răniți, potrivit unui nou bilanț al Protecție Civile italiene, dat publicității vineri și citat de agenția France Presse (AFP).

Aproximativ 5.000 de persoane – inclusiv poliţişti, pompieri, militari sau voluntari – continuau să caute, cu ajutorul unor utilaje sau cu mâinile goale, supravieţuitori între dărâmături. La căderea nopţii, echipele de salvare au anunţat că au scos 215 de oameni de sub dărâmături, dar, pe măsură ce au trecut orele, au fost recuperate numai cadavre, inclusiv de copii care îşi petreceau vacanţa de vară în regiune.

Poate ești interesat și de:

SPRIJIN PENTRU ROMÂNII AFECTAȚI DE CUTREMUR ÎN ITALIA. TRANSPORT ȘI DIURNĂ PENTRU RUDE

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri