Sprijin pentru românii afectați de cutremur în Italia. Transport și diurnă pentru rude

Membrii Federaţiei Patronatelor din Turismului Românesc (FPTR) au decis să vină în sprijinul rudelor răniţilor, dispăruţilor şi a celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul cutremur din Italia, urmând să le asigure acestora gratuit transportul cu avionul dus-întors spre şi din Italia şi o diurnă de 300 de euro de persoană. Sprijinul va fi acordat pentru câte două rude, de gradul I, ale fiecărei victime.

„Întotdeauna patronatele din România vor veni în sprijinul celor nevoiaşi. Nu putem lăsa totul pe seama Guvernului, pentru că statul nu înseamnă doar cei care conduc ţara, ci orice om care poate ajuta”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

De acest sprijin pot beneficia astfel şi rudele victimelor din judeţul Botoşani. Acestea pot primi mai multe informaţii apelând numărul de telefon 021.312.22.993 de luni până vineri între orele 10.00-16.00 sau utilizând adresa de email [email protected].

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, numărul românilor care sunt daţi dispăruţi în urma cutremurului din Italia a ajuns la 19, cinci persoane sunt rănite, iar opt români şi-au pierdut viaţa. Printre cei decedaţi se află şi Maricica Iosub, o botoşăneancă de 35 de ani, alte două consătence ale acesteia, Emanuela Barariu şi mătuşa acesteia, Angelica Rubei, fiind salvate dintre dărâmături.

Astăzi este zi de doliu naţional în Italia, în memoria victimelor cutremurului de miercuri. Bilanţul provizoriu a urcat la 281 de morţi. În Amatrice, oraşul cel mai afectat de seism, operaţiunile de salvare încep să se restrângă. Primarul spune că ar fi un miracol dacă va mai fi găsit cineva în viaţă conform digi24.ro, care citează presa italiană. Peste 1.000 de replici au lovit zona până acum şi au produs noi pagube.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri