Mesaj al Patriarhului Daniel pentru protestatari

Patriarhia Română a reacţionat, ieri după protestele din ultimele zile şi a transmis mesaje pe reţelele de socializare. Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români la rugăciune şi face referire la “patimile egoiste ca abuzul de putere şi de profit material fără limite”

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Agenţiei Basilica, Patriarhul Daniel îndeamnă la rugăciune şi notează că “există, adesea, violenţă şi tulburare şi pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu şi care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite”.

Vezi mai jos mesajul complet al Patriarhului de pe facebook

Îndemn la rugăciune
“În contextul lumii de astăzi, frământată de neînțelegeri și războaie, avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de #pace, adică de toți aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare. Adesea există violență și tulburare și pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la #Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire și #armonie în familie, în societate și, mai ales, între popoare în lumea de astăzi” #PatriarhulDaniel.

În același timp și Arhiepiscopia Romană Catolică a transmis un mesaj protestatari şi politicieni, în care Arhiepiscopul mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti Ioan Robu a spus că minciuna, corupţia şi indiferenţa pot fi, la un moment dat, criminale. “Cu tot respectul, îi rog pe cei care protestează pe străzi să o facă în mod paşnic; iar pe cei din partidele politice şi din instituţiile Statului îi rog să se gândească numai la binele poporului nostru şi la viitorul ţării, aducându-şi aminte totodată de cuvântul Mântuitorului: „Fericiți făcătorii de pace!”.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri