Ministrul pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, reacționează la actul criminal de care sunt acuzați doi români în Italia

După ce doi români, Constantin Florin Grumeza, de 22 de ani, cu domiciliul la Castelfranco Emilia (Modena) şi Leonard Veissel, de 26 de ani, au fost acuzați de tâlhărirea și lovirea cu bestialitate a două bătrâne în Italia, opinia publică italiană șiu în special extrema dreaptă au lansat un adevărată campanie împortiva românilor din Peninsulă.

Ca urmare a popularizării cazului și a amplorii pe care acesta a luat-o, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu a reacționat și a susținut, pe pagina sa oficială de facebook,  că vinovații trebuie să plătească indiferent de apartenența etnică sau națională și că este cnvins că autoritățile italiene vor lua toate măsurile necesare. În același timp, Dan Stoenescu atrage atenția că responsabilitatea individuală nu trebuie extrapolată la o întreagă comunitate și că discurisurile xenofobe la adresa românilor nu-și au locul și rostul. Vezi mai jos mesajul complet al ministrului delegat pentru relația cu românii de pretutindeni:

“Îmi exprim regretul şi doresc să transmit compasiunea mea familiilor victimelor actului criminal de la Ferrara, Italia, de care au fost acuzați doi cetăţeni români. Consider că aceste acte sunt condamnabile, indiferent de frontierele geografice sau de apartenenţa naţională. Responsabilitatea individuală, însă, nu trebuie să constituie subiect de generalizare asupra unei naţiuni întregi şi nu trebuie să conducă la un discurs xenofob.
Sunt convins că autorităţile competente din Italia vor întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât cei vinovaţi să răspundă în faţa legii.”

Pagina oficială de facebook a ministrului delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu,  poate fi accesată aici:

Super reduceri la biletele de avion

Vola.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri