Moartea unui român din Marea Britanie, învăluită în mister. Cătălin avea numai 27 de ani

Mihail Cătălin Bragău, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 27 de ani, care locuia singur în orașul Gosport, situat în comitatul Hampshire (regiunea South East), a murit în mod misterios chiar în dimineața zilei de Anul Nou, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința. Poliția, care a confirmat identitatea victimei, a dezvăluit recent natura anchetei lor, care nu este tratată ca o anchetă de crimă, deși moartea românului nostru rămâne învăluită în mister.

Poliția și anchetatorii incendiului investighează neglijența românului, singura variantă plauzibilă a acestei morți inexplicabile. Un purtător de cuvânt a spus: „Aceasta este o anchetă penală, iar noi investigăm presupusa neglijență penală legată de moarte”. Poliția a confirmat ancheta pentru neglijență. Nu au fost efectuate arestări, a precizat portsmouth.co.uk.

Echipajele de pompieri care au participat la stingerea incendiului de pe strada Durham din Gosport, în jurul orei 2:30, l-au găsit pe tânărul Bragău mort la locul incendiului. Un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri „Hampshire Fire and Rescue Service” a declarat: „Pompierii de la Gosport Fire Station au fost chemați într-un apartament de pe strada Durham, la ora 2:28 dimineața. Incendiul a fost stins la sosire, incidentul fiind predat partenerilor de la Hampshire Constabulary”.

Mihail Cătălin Bragău trăia în Marea Britanie de cinci ani, nu avea soție sau copii și lucra pentru o companie locală, într-o spălătorie auto. Acesta locuia la adresa respectivă de aproximativ două luni.

Moartea românului lasă îndurerați un frate geamăn, Mădălin Bragău, și pe tatăl lor. Aceștia locuiesc în România și au cerut autorităților britanice răspunsuri privind decesul lui Mihai Cătălin. Ei vor să-și aducă fratele și fiul iubit acasă, în România.

Mădălin a declarat pentru The News: „Nu avem idee ce s-a întâmplat. Am primit un telefon care ne-a spus că este mort și că a avut loc un incendiu. Este foarte greu pentru noi. Vrem doar să-l aducem acasă și vrem să știm ce să facem. Știm că va fi scump să-l aducem înapoi”.

„Am încercat să vorbim cu unii dintre prietenii lui, dar ei nu știu nimic. Vrem să aflăm ce s-a întâmplat”, a adăugat fratele victimei care a mărturisit că Mihail Cătălin s-a mutat în Gosport pentru o viață mai bună, dar a menționat că acesta avea „probleme cu alcoolul”.

Mădălin a precizat: „S-a mutat acolo acum cinci ani și locuia în Gosport, unde lucra într-o spălătorie auto. Locuia acolo din cauza banilor pe care îi putea câștiga. Nu avea soție sau copii. Ne avea doar pe mine și pe tatăl meu care suntem în România”.

Încercările lor de a stabili ce s-a întâmplat cu Mihail Cătălin, au avut loc după ce vecinii din apropierea imobilului ars au spus că au auzit zgomote de la adresa respectivă, înainte de sosirea echipajelor de urgență.

Un localnic a spus: „Am auzit o mulțime de zgomote și oameni strigând. Nu știam că a fost un incendiu. Am auzit că a fost spartă o fereastră”.

Alt rezident a adăugat: „Am auzit zgomote și bubuituri înainte să vină pompierii. Nu sunt sigur ce s-a întâmplat dar poliția și anchetatorii incendiului erau încă acolo (mai târziu, în cursul primei zile din ianuarie)”.

O fereastră spartă din spatele proprietății a putut fi văzută la fața locului, în timp ce în urma incendiului se simțea un miros puternic de vechituri arse. Oare nu au existat suficiente probe, pentru ca nefericitul eveniment să fie tratat ca pentru anchetarea unei crime?

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri