Franța. Șofer român de TIR, condamnat la ani grei de închisoare după ce a fost prins la vamă cu o mică „avere” în plafonul remorcii

Un șofer român de camion a fost condamnat, astăzi, la patru ani de închisoare, cinci ani de interzicere pe teritoriul francez, precum și o amendă vamală de 301.750 de euro, în Perpignan, regiunea Languedoc-Roussillon din Franța. 

Vameșii din Perthus au confiscat luni, 24 ianuarie, 173 kg de plantă de canabis și rășină dintr-un camion. Șoferul român le-a explicat agenților vamali că trebuie să plece în Italia pentru a livra 37 de paleți cu ustensile de bucătărie.

Autoritățile nu l-au crezut pe cuvânt și au verificat plafonului vehiculului care li se părea suspect. Ei au descoperit apoi o trapă în care erau ascunse, pe toată lungimea camionului, multe pliculețe de iarbă de canabis și rășină, legate prin curele.

În total, au fost descoperite 137 kg de iarbă și 36 kg de rășină, pentru o valoare de piață estimată la 302.000 de euro.

Șoferul român de TIR, condamnat la patru ani de închisoare

Șoferul român a fost judecat în această dimineață, 28 ianuarie în regim de urgență la Perpignan.

Judecătorii l-au condamnat la patru ani de închisoare, cinci ani de interzicere pe teritoriul francez precum și o amendă vamală de 301.750 de euro.

De la începutul anului, vameșii din Pyrénées-Orientales au confiscat deja aproape o tonă de canabis.
vivacredit.ro

Șofer român, prins cu 16 kg de cocaină în camion

Un alt șofer român de camion a fost prins transportând 16 kilograme de cocaină în Franța, anul trecut. El a fost verificat în portul Calais și a fost reținut pe loc. După descoperirea cocainei, tânărul român a recunoscut că știa că transportă substanțe ilegale. Adus în fața instanței, românul a povestit că un bărbat s-a apropiat de el într-o parcare din Luxemburg, în momentul în care alimenta cu motorină, și i-a propus să transporte marfa. Șoferul i-a lăsat acestuia cheile camionului și s-a dus la duș. El spune că ar fi bătut palma pe 1.500 de euro și a crezut că transportă canabis.

Tânărul a spus în fața instanței că regretă ce a făcut și că a acceptat transportul doar pentru a câștiga bani în plus, ca să-și repare casa.

„Regret foarte mult ceea ce am făcut”, a spus românul în instanță.

Tribunalul l-a condamnat la 20 de luni de închisoare și i-a interzis intrarea pe teritoriul Franței timp de cinci ani. Totodată, el trebuie să plătească o amendă de 644.000 de euro.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri