Trei români s-au angajat la zeci de firme din Austria şi au crezut că se vor îmbogăţi, însă au ajuns la închisoare

Trei români, care s-au angajat la zeci de firme din Austria şi au crezut că se vor îmbogăţi, au fost prinşi şi condamnaţi la închisoare.

Cei trei români, doi în vârstă de 21 de ani şi al treilea de 25 de ani, sunt acuzaţi că, începând din octombrie 2020, s-au angajat la zeci de firme din zona oraşului Salzburg, doar pentru a afla unde pot da spargeri.

În total, cei trei români au fost acuzaţi şi judecaţi pentru aproximativ 35 de spargeri comise pe şantierele din oraşul şi provincia Salzburg, de unde furau unelte scumpe, pe care ulterior le aduceau în România.

Miercuri 26 ianuarie, românii au fost prezentaţi în faţa instanţei, la Tribunalul Regional din Salzburg.

Procurorul de caz a explicat judecătorilor că cei trei români, alături de alţi români deja condamnaţi, au făcut parte dintr-o grupare care, din octombrie 2020, timp de câteva săptămâni, au furat echipamente de pe şantierele de construcţii din zona oraşului.

Mai mult, procurorul a explicat că cei trei, împreună cu ceilalţi complici, au pus la cale acest plan încă din România, astfel că ţinta lor clară a fost de a se angaja la firme, să muncească timp de câteva zile, să afle unde sunt ţinute echipamentele, apoi să comită furturile.

Românii au mărturisit, în faţa instanţei, că le pare rău pentru tot ce au făcut, în timp ce avocaţii lor au explicat că aceştia au trăit întotdeauna într-o sărăcie extremă şi erau obligaţi să aibă grijă de fraţii lor.
vivacredit.ro
Cu toate acestea, instanţa l-a condamnat pe unul dintre români, singurul cu antecedente penale, la 24 de luni de închisoare cu suspendare parţială (va executa opt luni de închisoare), în timp ce al doilea român a primit şase luni cu executare, iar al treilea a fost condamnat la cinci luni cu executare, notează jurnalemigrant.com.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri